Turáni áldás: hazánk megfigyelői státust kapott a Nemzetközi Türk Akadémián

KULTÚRA
2018 szeptember 02., 08:55
comments 203

Szijjártó Péter, hazánk külgazdasági és külügyminisztere telefonos bejelentést tett a Magyar Távirati Iroda munkatársainak. A hívást Biskekből, Kirgizisztán fővárosából kezdeményezte a tárcavezető.

A jó hír, amit így módja volt az ország és a világ tudomására hozni, abban áll, hogy Magyarország megfigyelői státust nyert el a Nemzetközi Türk Akadémiában. Erről a hivatalos döntést a türk-nyelvű országok együttműködési tanácsának külügyminiszteri tanácskozásán hozták meg, vasárnap. 

Az akadémia Kazahsztán, Törökország, Azerbajdzsán és Kirgizisztán kormányainak támogatásával alakult meg, és kiváló intézménye a kulturális és tudományos előrelépéseknek. 

A Nemzetközi Türk Akadémia címere.
photo_camera A Nemzetközi Türk Akadémia címere. Fotó: TWESCO

Az akadémia 2012-es megalapítása óta immár 50 könyv kiadása körül bábáskodott, és 5 kutatási területen is összehangolja a nemzetközi erőfeszítéseket a turkológia tárgyában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.