Turáni áldás: hazánk megfigyelői státust kapott a Nemzetközi Türk Akadémián

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szijjártó Péter, hazánk külgazdasági és külügyminisztere telefonos bejelentést tett a Magyar Távirati Iroda munkatársainak. A hívást Biskekből, Kirgizisztán fővárosából kezdeményezte a tárcavezető.

A jó hír, amit így módja volt az ország és a világ tudomására hozni, abban áll, hogy Magyarország megfigyelői státust nyert el a Nemzetközi Türk Akadémiában. Erről a hivatalos döntést a türk-nyelvű országok együttműködési tanácsának külügyminiszteri tanácskozásán hozták meg, vasárnap. 

Az akadémia Kazahsztán, Törökország, Azerbajdzsán és Kirgizisztán kormányainak támogatásával alakult meg, és kiváló intézménye a kulturális és tudományos előrelépéseknek. 

A Nemzetközi Türk Akadémia címere.Fotó: TWESCO

Az akadémia 2012-es megalapítása óta immár 50 könyv kiadása körül bábáskodott, és 5 kutatási területen is összehangolja a nemzetközi erőfeszítéseket a turkológia tárgyában.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.