Egy izraeli cég golyóálló iskolatáskát kezdett árulni, erre az amerikai szülők elárasztották megrendelésekkel

Egy harcászati felszerelést gyártó izraeli cég gondolt egyet és kifejlesztett egy golyóálló iskolatáskát diákok számára, válaszul az utóbbi években történt iskolai lövöldözésekre. A táska öt kilagram, ami azt jelenti, hogy csak idősebb diákom bírják el,

viszont ellenáll az AK-47-es és a M-16-os fegyverek lövedékeinek is.

Golyóálló iskolatáskaFotó: AHMAD GHARABLI/AFP

És mi történt? Hiába kerül egy darab 385 fontba, aaz közel 150 ezer forintba, az amerikai szülők elárasztották őket rendelésekkel. “Az elmúlt két hónapban százával adtuk el a táskákat, és most felpörgetjük a gyártást havi 500 darabra” - mondta a cég, a Masada Armour vezetője. Már rajta vannak azon is, hogy kifejlesszenek egy könnyebb modellt.

Fotó: AHMAD GHARABLI/AFP

Csak idén két tömegmészárlás is volt amerikai iskolákban. Februárban Floridában egy lövöldöző 17 emberrel végzett, három hónappal később Santa Fe-ban egy másik nyolc diákot lőtt le. Válaszul az amerikai oktatásügyi miniszter közölte, engedélyezné, hogy szövetségi forrásokból fegyvereket lehessen vásárolni az iskolák védelmére. Ez többeket kiborított, mondván, hogy a tanárok felfegyverzése csak olaj lehet a tűzre. (Yahoo)