Egy izraeli cég golyóálló iskolatáskát kezdett árulni, erre az amerikai szülők elárasztották megrendelésekkel

külföld
2018 szeptember 03., 19:24

Egy harcászati felszerelést gyártó izraeli cég gondolt egyet és kifejlesztett egy golyóálló iskolatáskát diákok számára, válaszul az utóbbi években történt iskolai lövöldözésekre. A táska öt kilagram, ami azt jelenti, hogy csak idősebb diákom bírják el,

viszont ellenáll az AK-47-es és a M-16-os fegyverek lövedékeinek is.

photo_camera Golyóálló iskolatáska Fotó: AHMAD GHARABLI/AFP

És mi történt? Hiába kerül egy darab 385 fontba, aaz közel 150 ezer forintba, az amerikai szülők elárasztották őket rendelésekkel. “Az elmúlt két hónapban százával adtuk el a táskákat, és most felpörgetjük a gyártást havi 500 darabra” - mondta a cég, a Masada Armour vezetője. Már rajta vannak azon is, hogy kifejlesszenek egy könnyebb modellt.

photo_camera Fotó: AHMAD GHARABLI/AFP

Csak idén két tömegmészárlás is volt amerikai iskolákban. Februárban Floridában egy lövöldöző 17 emberrel végzett, három hónappal később Santa Fe-ban egy másik nyolc diákot lőtt le. Válaszul az amerikai oktatásügyi miniszter közölte, engedélyezné, hogy szövetségi forrásokból fegyvereket lehessen vásárolni az iskolák védelmére. Ez többeket kiborított, mondván, hogy a tanárok felfegyverzése csak olaj lehet a tűzre. (Yahoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.