Hamis tanúzás miatt nyomoznak a lúgos orvos ügyében

Júliusban végleg lezárult a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legismertebb bűnügye, a rendkívüli módon elhúzódó ügy végén 11 évre ítélték a volt barátnőjét megcsonkító kórházigazgatót, Bene Krisztiánt. A férfi 2013 márciusában kábította el és csonkította meg Erikát. Bár Bene ellen többféle bizonyíték is volt, és támadás után rögtön őrizetbe vették, később mégis elengedték a rendőrök, és megpróbálták megszüntetni az ellen folyó nyomozást, ami csak azután indult újra, hogy az áldozat panaszt tett.

Az ügy jogerősen lezárult, de hozzá kapcsolódóan most újabb nyomozást rendelt el a  Fővárosi Főügyészség, ezúttal hamis tanúzás miatt - írja a Blikk. „Miután az alapügy jogerősen lezárult, az ügyben csatolt levél kapcsán a Fővárosi Főügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el” – nyilatkozta a lapnak Bagoly Bettina, a főügyészség szóvivője, majd hozzátette: gyanúsított kihallgatására eddig nem került sor.

A szóban forgó levelet névtelenül, a börtönből küldték, és azt írták benne, az elkövető valaki más, mint Bene Krisztián. Ezt a levelet akarta felhasználni Bene ügyvédje, de az ügyészség beazonosította a feladót, és megállapították, hogy az abban írottak nem fedik a valóságot. 

Az ügyről többször is forgattunk, összefoglalónkat alább tekinthetik meg.