Amikor meghalok, és a boncasztalon látják ezeket a sebeket, csak arról beszélnek majd, hogy mi történhetett ezzel a nővel

  • Erikát 2013 március 12-én támadta meg volt barátja, Bene Krisztián. A férfi attól gurult dühbe, hogy Erika néhány hónappal korábban szakított vele. Bene maró lúgot öntött a nő nemi szervére, akit ezzel egy életre megcsonkított.
  • Bene a budai Irgalmasrendi Kórház igazgatója volt, magas státuszú férfi, orvos, egy ismert fideszes politikus unokaöccse. Ezek a körülmények nem gyorsították meg az ellene folyó eljárást.
  • Bár Bene ellen többféle bizonyíték is volt, és támadás után rögtön őrizetbe vették, később mégis elengedték a rendőrök, és megpróbálták megszüntetni az ellen folyó nyomozást, ami csak azután indult újra, hogy az áldozat panaszt tett. A hatóságokkal szembeni bizalmatlanság miatt Erikát saját ügyvéd, Gál András képviselte az eljárásban.
  • Benét első és másodfokon is elítélték, de a Kúria váratlanul hatályon kívül helyezte a korábbi ítéletet, és új eljárást rendelt el. A megismételt eljárásokban is bűnösnek találták az orvost, akit két hete jogerősen 11 év börtönre ítéltek a támadásért.
  • Az öt évig húzódó procedúra kínzás volt az áldozatnak.
  • Az Erikáról és családjáról szóló első videónk 2017 márciusában jelent meg, az elmúlt években sokat forgattunk velük.

Ha szeretnéd, hogy több ilyen anyag készüljön, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét. A támogatási lehetőségekről itt olvashatsz bővebben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.