Három hónappal meghosszabbították Czeglédy Csaba letartóztatását

bűnügy
2018 szeptember 03., 09:11
comments 152

Három hónappal meghosszabbította a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája Czeglédy Csaba letartóztatását hétfőn - közölte az MTI érdeklődésére a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc elmondta, a Szegedi Törvényszék másodfokú döntésében pedig az ügyészi indítványnak helyt adva elutasította a gyanúsított kérését, hogy 50 millió forint óvadék letétele esetén letartóztatását megszüntetve bűnügyi felügyeletét rendeljék el.

A törvényszék egyetértett az ügyészséggel abban, hogy továbbra is fennállnak a letartóztatás okai, enyhébb bírói engedélyes kényszerintézkedéssel sem a bűnismétlés, sem pedig az eljárás meghiúsításának veszélye nem küszöbölhető ki.

Korábban írtuk, hogy a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója úgy döntött a gyanúsított és védője által előterjesztett, óvadék letétbe helyezési kérelem tárgyában, hogy 50 millió forint letétele esetére a gyanúsított előzetes letartóztatását megszünteti, és 4 hónapi időtartamra bűnügyi felügyeletét rendeli el a gyanúsított lakóhelye szerinti ingatlanra. Ez ellen nyújtott be fellebbezést az ügyészség, melynek most helyt adtak.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.