Hiába tiltakoztak az aktivisták, megbotoztak két nőt Malajziában leszbikus szex miatt

Az aktivisták tiltakozás ellenére megbotozták hétfőn azt a két nőt Malajziában, akiket áprilisban kaptak rajta szex közben egy autóban. Terengganu állam sária bírósága hat botütést szabott ki a 32, illetve 22 éves nőknek, valamint 3300 ringgit  (körülbelül 230 ezer forint) megfizetésére kötelezték őket.

„Ez megfelelő büntetés, ami nemcsak maguknak, hanem az egész társadalomnak jó lecke lesz” - mondta akkor Kamalruazmi Ismail sária-bíró a Sinar Harian című maláj lap tudósítása szerint. 

A bíróság döntése ellen tiltakozó aktivisták szerint ez volt az első alkalom, hogy valakiket így büntettek azért, mert megszegték a sária törvényét, mely tiltja az azonos neműek közötti szex bármilyen formáját. 

Malajziában kettős jogrendszer van, családi és vallási ügyekben az iszlám bíróság dönt, így például a sária bírósága dönt házasságtörés esetén is. 

Az Amnesty International Malaysia szerint a homoszexuálisok és transzneműek egyre nagyobb veszélyben vannak. Februárban a Sinar Harian cikkéből lett nagyobb vihar, ami azt szedte pontokba, szerintük miről lehet felismerni a homoszexuálisokat. Indonéziában szintén botozással büntetik a melegeket.

(via AFP)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.