A New Yorker meghívta Steve Bannont, akkora balhé lett, hogy órákon belül lemondták

2018 szeptember 4., kedd 4:45
259
Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Hétfőn jelent meg a hír, hogy a New Yorker magazin októberi fesztiváljának egyik vendége Steve Bannon, Donald Trump volt tanácsadója lesz. Ezt pedig a New York-i értelmiség körében népszerű lap közönsége olyan rosszul fogadta, hogy

órákon belül lemondták Bannon meghívását.

Pedig David Remnick, a lap szerkesztője először még azt mondta, ő fog élő közönség előtt kifejezetten kemény interjút készíteni Bannonnal, ahol minden kényes témára rákérdez, és szerinte a közönség jelenléte is nyomást jelent majd.

Ez nem győzte meg az olvasókat. Először a Twitteren jelent meg sok poszt arról, hogy emberek lemondák az előfizetésüket, ha Bannont meghívják. Aztán az esemény fellépői közül is többen, például Jim Carrey és Judd Apatow is közölték, nem szerepelnek együtt vele.

Nem sokkal később a New Yorker bejelentette, lemondják Bannon szereplését. Remnick azt írta, nem jelenhettek volna meg kritikátlanul Bannon nézetei, de „nem akarja, hogy jószándékú olvasók és kollégák azt gondolják, hogy nem veszi figyelembe az aggodalmaikat”. „Ha lesz rá alkalom, készítek vele interjút hagyományos újságírói helyzetben, nem egy színpadon” - írta.

Bannon annyit válaszolt: szerinte meghatározó pillanat, hogy David Remnick, akit enerációja egyik legbátrabb újságírójának tart, gyáva volt a dühös online tömeggel szemben. Bannon májusban Budapesten lépett fel a kormány meghívására. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt