Clintonról kérdezték Monica Lewinskyt, leviharzott a színpadról

bulvár
2018 szeptember 04., 07:40
comments 227

A Fehér Ház valaha volt leghíresebb gyakornoka épp Jeruzsálemben (Jerusalem Convention Center) tartott előadást, amikor a műsorvezető, a Channel 2-nál dolgozó  Yonit Levi egy váratlan húzással megkérdezte tőle, így húsz év távlatából számít-e még a volt elnök személyes bocsánatkérésére. 

A kérdésnek az adott aktualitást, hogy Clintont épp az elmúlt hónapokban vették elő a Demokrata Pártban azért, mert egy interjúban azt mondta, személyesen sosem kért elnézést az ügy miatt volt gyakornokától (nyilvánosan viszont igen). 

link Forrás

Az nem világos, eddig a pontig pontosan miről beszélgetettek a pódiumon, de a kérdésre Monica Lewinsky annyira kiborult, hogy közölte: „Sajnálom, ez nem fog menni”, majd letette a mikrofont és távozott a helyiségből.  

Az interjút megelőzően Lewinsky rövid beszédet tartott, és ebben megemlékezett az  (1995 és 1997 között történt) afférjairól az elnökkel. Azt mondta, az eset után rengetegen elfordultak tőle, ideértve vallási közösségét is, sötét éveket kellett átélnie, de már feldolgozta a történetet.

Lewinsky később a Twitterén azt írta, hogy megállapodtak Levivel arról, hogy az interjúban már nem érintik a Clinton-esetet, a kérdés viszont túlment ezen a megállapodáson. 

„Azonnal világos lett számomra, hogy megállapodásunk ellenére megvezettek, átvertek” - írta, és hozzátette azt is, azért állt fel és távozott, mert fontos, hogy a nők álljanak ki magukért, és ne hagyják, hogy mások határozzák meg a mozgásterüket. 

link Forrás

A Channel 2 nem kért bocsánatot, de a Jerusalem Post szerint azt írták, megértik Lewinsky érzékenységét és sok szerencsét kívánnak neki. (The Hill)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.