Clintonról kérdezték Monica Lewinskyt, leviharzott a színpadról

2018 szeptember 4., kedd 7:40
228

A Fehér Ház valaha volt leghíresebb gyakornoka épp Jeruzsálemben (Jerusalem Convention Center) tartott előadást, amikor a műsorvezető, a Channel 2-nál dolgozó  Yonit Levi egy váratlan húzással megkérdezte tőle, így húsz év távlatából számít-e még a volt elnök személyes bocsánatkérésére. 

A kérdésnek az adott aktualitást, hogy Clintont épp az elmúlt hónapokban vették elő a Demokrata Pártban azért, mert egy interjúban azt mondta, személyesen sosem kért elnézést az ügy miatt volt gyakornokától (nyilvánosan viszont igen). 

Az nem világos, eddig a pontig pontosan miről beszélgetettek a pódiumon, de a kérdésre Monica Lewinsky annyira kiborult, hogy közölte: „Sajnálom, ez nem fog menni”, majd letette a mikrofont és távozott a helyiségből.  

Az interjút megelőzően Lewinsky rövid beszédet tartott, és ebben megemlékezett az  (1995 és 1997 között történt) afférjairól az elnökkel. Azt mondta, az eset után rengetegen elfordultak tőle, ideértve vallási közösségét is, sötét éveket kellett átélnie, de már feldolgozta a történetet.

Lewinsky később a Twitterén azt írta, hogy megállapodtak Levivel arról, hogy az interjúban már nem érintik a Clinton-esetet, a kérdés viszont túlment ezen a megállapodáson. 

„Azonnal világos lett számomra, hogy megállapodásunk ellenére megvezettek, átvertek” - írta, és hozzátette azt is, azért állt fel és távozott, mert fontos, hogy a nők álljanak ki magukért, és ne hagyják, hogy mások határozzák meg a mozgásterüket. 

A Channel 2 nem kért bocsánatot, de a Jerusalem Post szerint azt írták, megértik Lewinsky érzékenységét és sok szerencsét kívánnak neki. (The Hill)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt