Angela Merkel szerint egyértelmű, hogy Chemnitzben ártatlan embereket üldöztek az utcán

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Voltak képek, amelyeken világosan látszott a gyűlölet, és hogy ártatlan embereket üldöztek. Ettől el kell határolódni. És ezzel mindent elmondtam.” - mondta szerdán Angela Merkel a chemnitzi tüntetésekről. A német kancellár ezzel az AfD vezetőjének, Jörg Meuthennek a nyilatkozatára reagált, aki bocsánatkérésre szólította fel, amiért először hajtóvadászatról beszélt a kelet-németországi városban történtek után.

Ugyanakkor Szászország CDU-s miniszterelnöke, Michael Kretschmer szerdán arról beszélt a drezdai parlamentben, hogy az utcákon sem csőcselék, sem hajtóvadászat, sem pogromok nem voltak. Kretschmer azt ígérte, hogy a tartományi kormány határozottabban fog fellépni a szélsőjobboldal ellen. A drezdai főügyészség egyelőre vizsgálja a videófelvételeket, hogy  történt-e bűncselekmény a chemnitzi utcákon augusztus végén. (Die Welt)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.