Az izraeli bíróság engedélyezte, hogy lebontsanak egy beduin falut

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az izraeli legfelsőbb bíróság visszautasította azokat a fellebbezéseket, amelyeket egy ciszjordániai, beduin falu lebontása ellen nyújtottak be, így hét napon belül megindulhatnak a munkagépek. 

Fotó: Issam Rimawi/Anadolu Agency

Khan al-Ahmarban közel 180 ember lakik kunyhókban két zsidó telep között. A falut még az 1950-es években alapították egy félnomád törzs tagjai. Az izraeli kormány szerint az épületeket illegálisan emelték, de palesztinok szerint egyébként lehetetlen engedélyeket szerezni. 

Izrael nem ismerte el lakott területként Khan al-Ahmar, miután 1967-ben elfoglalta a területet, ezért olyan szolgáltatásokat sem kaptak a helyiek, mint a víz vagy áram. A kunyhók között egy klinika, egy mecset és egy olasz alapítású iskola is működik. 

Fotó: Issam Rimawi/Anadolu Agency

Közben az ENSZ felszólította Izraelt, hogy engedjék a beduinokat a földjeiken maradni, mert a falu lerombolása szembe megy a nemzetközi joggal. A helyiek 2009 óta küzdenek a lebontási rendeletek ellen. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.