Az izraeli bíróság engedélyezte, hogy lebontsanak egy beduin falut

Az izraeli legfelsőbb bíróság visszautasította azokat a fellebbezéseket, amelyeket egy ciszjordániai, beduin falu lebontása ellen nyújtottak be, így hét napon belül megindulhatnak a munkagépek. 

Fotó: Issam Rimawi/Anadolu Agency

Khan al-Ahmarban közel 180 ember lakik kunyhókban két zsidó telep között. A falut még az 1950-es években alapították egy félnomád törzs tagjai. Az izraeli kormány szerint az épületeket illegálisan emelték, de palesztinok szerint egyébként lehetetlen engedélyeket szerezni. 

Izrael nem ismerte el lakott területként Khan al-Ahmar, miután 1967-ben elfoglalta a területet, ezért olyan szolgáltatásokat sem kaptak a helyiek, mint a víz vagy áram. A kunyhók között egy klinika, egy mecset és egy olasz alapítású iskola is működik. 

Fotó: Issam Rimawi/Anadolu Agency

Közben az ENSZ felszólította Izraelt, hogy engedjék a beduinokat a földjeiken maradni, mert a falu lerombolása szembe megy a nemzetközi joggal. A helyiek 2009 óta küzdenek a lebontási rendeletek ellen. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.