Észtországban elfogtak egy férfit és az apját, akik a gyanú szerint a GRU-nak kémkedtek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Őrizetbe vettek Észtországban két embert Oroszországnak folytatott kémkedés gyanújával. A hatóságok feltételezése szerint a gyanúsítottak együttműködtek az orosz katonai hírszerzéssel (GRU) – jelentette az észt sajtó.

A tallinni székhelyű BNS balti hírügynökség jelentése szerint az észak-észtországi Harju megye – ahol a főváros, Tallinn is van – bírósága az ügyészség kérésére helyezte őrizet alá a gyanúsítottakat.

A gyanúsítottak a 38 éves Denis Metsavas, az észt védelmi erők őrnagya és 65 éves apja, Pjotr Volin – tájékoztatta a nyilvánosságot szerdai sajtótájékoztatóján Lavly Perling észt ügyész.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón Riho Terras, a védelmi erők főparancsnoka elmondta, hogy Metsavas 1998 óta szolgált a hadseregnél, először a tüzérségnél, majd a vezérkarnál.

A két férfi a gyanú szerint államtitkokat tartalmazó információkat adott át a GRU-nak, állítólag 5 éven keresztül – közölte az észt közszolgálati televízió a belbiztonsági szolgálatra hivatkozva. Mivel mindketten észt állampolgárok, hazaárulással gyanúsítják őket. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.