Inkább nem kapcsolnak villanyt egy egri iskolában az átvizesedett falak miatt

oktatás
2018 szeptember 05., 04:53
comments 295

A Népszava számolt be arról, hogy vizes falak, omladozó vakolat és földre terített felmosórongyok várták a diákokat évnyitón az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. 

Az állapotokról egy szülő készített fotókat, ő küldte el aztán a lapnak. A lap beszámolója szerint az egyik tanár azt mondta a szülőnek, hogy biztonsági okokból inkább fel se kapcsolják a villanyokat, nehogy gond legyen a vizes falakkal. 

link Forrás

Az iskola igazgatója, Rózsa Sándor eleinte elmesélte, mi történt az épülettel, de utána nem járult hozzá, hogy riport készülhessen. Az Egri Tankerületi Központ vezetője, Ballagó Zoltán szerint pedig az iskolában nincsenek életveszélyes körülmények: „a napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás. Az Egri Tankerületi Központ mindig szem előtt tartotta az ott tanuló diákok és pedagógusok biztonságát, ezért a tankerületi központ egy nagyobb, 31 millió forintos beruházással végleges megoldást biztosít az intézménynek, amelynek kivitelezési munkálatai már folyamatban vannak, és még 2018 őszén be is fejeződnek”. 

A lap idézi egy másik szülő levelét is, amely szerint viszont már tavaly is az volt jellemző az iskolában, hogy ha esett, akkor inkább nem kapcsoltak villanyt a termekben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.