Inkább nem kapcsolnak villanyt egy egri iskolában az átvizesedett falak miatt

A Népszava számolt be arról, hogy vizes falak, omladozó vakolat és földre terített felmosórongyok várták a diákokat évnyitón az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. 

Az állapotokról egy szülő készített fotókat, ő küldte el aztán a lapnak. A lap beszámolója szerint az egyik tanár azt mondta a szülőnek, hogy biztonsági okokból inkább fel se kapcsolják a villanyokat, nehogy gond legyen a vizes falakkal. 

Az iskola igazgatója, Rózsa Sándor eleinte elmesélte, mi történt az épülettel, de utána nem járult hozzá, hogy riport készülhessen. Az Egri Tankerületi Központ vezetője, Ballagó Zoltán szerint pedig az iskolában nincsenek életveszélyes körülmények: „a napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás. Az Egri Tankerületi Központ mindig szem előtt tartotta az ott tanuló diákok és pedagógusok biztonságát, ezért a tankerületi központ egy nagyobb, 31 millió forintos beruházással végleges megoldást biztosít az intézménynek, amelynek kivitelezési munkálatai már folyamatban vannak, és még 2018 őszén be is fejeződnek”. 

A lap idézi egy másik szülő levelét is, amely szerint viszont már tavaly is az volt jellemző az iskolában, hogy ha esett, akkor inkább nem kapcsoltak villanyt a termekben.