Egy dollár pénzbírságot szabtak ki a charlottesville náci tüntetés szervezőjét megütő férfira

külföld
2018 szeptember 06., 11:47
comments 240

Jeffre Winder éppen megütni készül Jason Kesslert, a charlotteville-i náci tüntetés szervezőjét.
photo_camera Jeffre Winder éppen megütni készül Jason Kesslert, a charlotteville-i náci tüntetés szervezőjét. Fotó: WIN MCNAMEE/AFP

Bűnösnek találta, de csak jelképes, egy dolláros pénzbírságot szabott ki Jeffrey Winderre a bíróság Virginiában. Winder tavaly augusztus 13-án, egy nappal a charlottesville-i náci tüntetés után verte ököllel arcba Jason Kesslert, a tüntetés szervezőjét.

Érzelmileg túlfűtött napok voltak ezek a kisvárosban, ahol a tüntetést megelőző este az amerikai nácik "zsidók nem válthatnak le minket" skandálással tartottak fáklyás felvonulást, a tüntetés napján pedig egyikük autójával az ellentüntetők közé hajtott, megölve ezzel egyiküket.

Winder ellen februárban emeltek vádat. Elvben akár egy év börtönre és 2500 dollár pénzbírságra is ítélhették volna, de az esküdtszék csak jelképes, egy dolláros pénzbírságot javasolt neki ítéletében. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.