Egy háborús bűnös szerb férfit találtak egy buszon Röszkén

Háborús bűnök miatt körözött szerb férfit fogtak el a rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhelyen csütörtökre virradóra.

Az 55 éves szerb állampolgár egy autóbusz utasaként csütörtökre virradóra jelentkezett kilépésre a határátkelőhelyen. Az adattári ellenőrzéskor a magyar rendőrök megállapították, hogy a férfit háborús bűnökért keresi az Interpol.

A férfit a Csongrád megyei rendőrök őrizetbe vették, és értesítették a körözést elrendelő hatóságot.

Az Interpol adatbázisában jelenleg egy 55 éves szerb állampolgárt köröznek emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával: Blagoje Vojvodicot. Nem kizárt, hogy róla van szó.

Az 55 éves Blagoje VojvodicFotó: Interpol

(police.hu, Interpol, MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.