Maradhat a vörös csillag a Heinekenen

belföld
2018 szeptember 06., 16:34
comments 224

A Győri Ítélőtábla csütörtökön másodfokon az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, tehát maradhat a vörös csillag a sör címkéjén - írja a 24.hu.

A céget a fideszes Menczer Erzsébet perelte be, mondván, a vörös csillag önkényuralmi jelképnek számít. A politikus arra hivatkozott, családja és maga is a kommunizmus üldözöttje, a rendszerváltás óta küzd az áldozatok emlékének megőrzéséért és a diktatúra szimbólumainak közéletből való kiűzéséért. A Heineken 1889 óta használja termékein ezt a jelzést, amelynek öt ága a földet, a vizet, a tüzet, a levegőt és a mágikus erőt szimbolizálja, amely jelkép a Heineken több uniós és magyar védjegyén is szerepel.

A Heineken címkéjén és kupakján látható vörös csillag azután lett hirtelen nagyon érdekes a fideszeseknek, főleg Lázár János és Semjén Zsolt minisztereknek, hogy a multicég jogvitába keveredett egy romániai sörgyárral.

A keresetet az első fokon eljáró Győri Törvényszék elutasította, ezt hagyták most helyben másodfokon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.