Megvalósíthatósági tanulmány készül a visegrádi négyekeket összekötő gyorsvasútról

POLITIKA
2018 szeptember 06., 04:34
comments 137

A jövő őszig megvalósíthatósági tanulmányt készítenek az országaikat összekötő gyorsvasút építéséről, állapodtak meg a visegrádi országok illetékes miniszterei Szijjártó Péter külügyminiszter szerint, aki a dél-lengyelországi Krynicában, egy gazdasági fórumon tájékoztatta minderről az MTI-t. A miniszter ezután emlékeztette a hírügynökséget, hogy míg Nyugat-Európában vannak nagy sebességű vasútvonalak, addig nálunk nincsenek.

Szijjártó szerint ezért jövő őszig megvizsgálják egy Budapestről Pozsonyon és Brnón át, tehát kisebb cikkcakkban, cserébe óránként akár 250 kilométeres sebességgel haladó vasútvonal építésének megvalósíthatóságát. Csak erre, vagyis a tanulmányra arról, hogy létesülhet-e egyáltalán ilyen vonal, 1,5 milliárd forintot ad a kormány.

Ezen az útvonalon jelenleg közel tíz órát tartana vasúttal eljutni Budapestről Varsóba. A kb. 900 kilométeres táv gyorsvasúttal, a megállásokkal is számolva négy óra körülire rövidülne egy ilyen gyorsvasúttal. (Via Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.