Nem alig leplezett homoszexuális utalás, hogy Orbán Gáspár szektája olyan izmos fiúkat keres hirdetésben, akik Jézus menyasszonyai szeretnének lenni

ÉLET
2018 szeptember 06., 14:41

Amióta az Orbán Viktor fia, Gáspár által alapított Felház szekta e hét keddjén a következő posztot rakta ki a Facebook-oldalára, a Bibliát nem ismerő online többség nem szűnik meg kétértelműen vigyorogni és szaftos kommentárokkal vagy azok nélkül továbbküldeni vagy kifigurázni, hogy

✊💪🏽👦👱♂️🙋♂️FIÚ önkénteseket keresünk! 🧔👨🙋♂️💪✊💪🏽

A lányok már bizonyítottak, most férfi erősítésre van szükségünk!

Gyere és mutasd meg, hogy Jézust követni férfias és kemény feladat! Keresünk edzett, erős jellemű srácokat akik nem félnek Jézus menyasszonya lenni.

Ez a szöveg azonban, mint említettem, csak a Bibliát nem ismerőknek tűnhet pikánsnak vagy egy kidobóembert kereső keresztény melegbár hirdetésének. A „nem félnek Jézus menyasszonya lenni” fordulat ugyanis nem arra utal, hogy Orbán Gáspár reménybeli fiútársai be merik vállalni a homoszexuális viszonyt egy - az Utolsó Ítéletig legalábbis - testetlen istenszeméllyel.

Ez a férfiakra is vonatkozó vőlegény-menyasszony hasonlat már az Ószövetségben is felmerül. Az Ószövetség istene Hóseás könyvében Izrael férjének nevezi magát.

Az Újszövetségben pedig a fia, Jézus az, akit több helyen is vőlegénynek neveznek.

János evangéliumában Keresztelő János nevezi Jézust vőlegénynek, míg Lukácsnál maga Jézus titulálja magát vőlegénynek, olyan összefüggésben, hogy a tanítványai a násznép:

A farizeusok és a közülük való írástudók pedig zúgolódtak, és ezt mondták tanítványainak: „Miért esztek és isztok a vámszedőkkel és bűnösökkel együtt?” Jézus így válaszolt nekik: „Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket megtérésre.” Ők pedig ezt mondták neki: „János tanítványai gyakran böjtölnek és imádkoznak, ugyanígy a farizeusok tanítványai is; a tieid pedig esznek és isznak.„ Erre Jézus így válaszolt: „Rávehetnétek-e a násznépet, hogy böjtöljön, amíg velük van a vőlegény?”

Jézus tanítványai pedig a katolikus egyház alapítói.

Jézus, a Bárány menyegzőjéről a Jelenések könyvében is szó esik:

Örüljünk és ujjongjunk, és adjunk neki dicsőséget, mert elérkezett a bárány menyegzője, és a felesége felkészült. Igen, fényes, tiszta, finom lenvászonba öltözhetett, hiszen a finom lenvászon a szentek igazságos cselekedeteit jelenti. Majd így szól hozzám: „Írd meg: Boldogok, akiket meghívtak a bárány menyegzőjének+ a vacsorájára.” Ezt is mondja: „Ezek Isten igaz beszédei.”

Na de ki a menyasszony?

Erre ki más, mint Szent Pál, a nagy megmagyarázó adta meg a választ az Efezusiaknak írt levelében:

Mert a férj feje a feleségének,+ mint ahogy Krisztus is feje a gyülekezetnek,+ hiszen ő a megmentője ennek a testnek. Igen, ahogy a gyülekezet alárendeli magát Krisztusnak, úgy a feleségek is rendeljék alá magukat a férjüknek mindenben.

Illetve, még egyértelműbben, szintén ugyaninnen:

Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté. Felette nagy titok ez, de én a Krisztusról és az egyházról szólok. 

Vagyis a menyasszony, Krisztus menyasszonya a hívek közössége, azaz Krisztus egyháza.

Pont ezért akadt ki sok keresztény hívő Orbán Gáspárék hirdetésén. A felházasok ugyanis a felháborodók szerint nem az egyházat mint közösséget, hanem az egyes híveket tartják - képletes értelemben - Jézus menyasszonyainak.

Ez azonban sokkal kevésbé pikáns, mint ahogy a háttér ismerete nélkül sokan gondolták.