Összesen 20 ember ellen nyomoznak a genovai autópályahíd összeomlása miatt

bűnügy
2018 szeptember 06., 15:08
comments 19

A gyanúsítottak között lehetnek az Autostrade nevű cég egyes vezetői, ők üzemeltették az augusztus közepén összeomlott autópályahidat, a katasztrófában 43 ember veszítette az életét. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó igazságszolgáltatási források szerint az infrastruktúráért felelő minisztérium bizonyos munkatársainak felelősségét is vizsgálják. A vád a biztonsági szabályok megszegése és gondatlanságból elkövetett emberölés lehet. A kormányban felmerült az üzemeltető cég államosítása is, mivel egyes politikusok a vállat nem fordított elég pénzt a karbantartásra, miközben iszonyatos pénzeket kaszáltak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.