Tápiógyörgye önkormányzata Facebook oldalán tájékoztatja a lakosságot, hogy bár a községbe arab emberek érkeznek, de nem migránsokról van szó, tud róla a rendőrség is, nem kell megijedni

migráció
2018 szeptember 6., 13:54
comments 286

A magyarországi közhangulatot ismerve nagyon előrelátóan viselkedik Tápiógyörgye község önkormányzata, illetve a helyi Tápiókisker Kft, amikor az önkormányzat Facebook oldalán egy posztban tájékoztatják előre a lakosságot, hogy a településre rövid időre arab emberek érkeznek, de nem migránsokról van szó.

„Tisztelt Lakosok!

Az alábbi, tájékoztató közleményt a Tápiókisker Kft. megkeresésére közöljük: (...)

Tisztelt tápiógyörgyei lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Györgyey Kastély Panzióban 2018. szeptember 10-től november 15-ig, a Szaud-Arábiai Királyi testőrség tagjai laknak. A rendőrök magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek. Az általuk, Magyarországon vásárolt kutyákat Cegléd mellett képezik ki.

Az itt lakók tehát nem „migránsok”, ők a Magyar Köztársaságtól kapott, érvényes, hivatalos beutazóvízummal tartózkodnak hazánk területén. Az itt tartózkodásukról már előzetesen értesítettük a Nagykátai Rendőrkapitányságot.

Kérjük Önöket, fogadják megértéssel itt tartózkodásukat.

Kérdéseikre szívesen válaszolunk.

Tisztelettel:
Szalkai Péterné
a Tápiókisker Kft ügyvezetője”

A dolog előzménye, hogy januárban Cegléd környékén már riadalmat keltett egy hasonló kutyás kiképzéshez érkező szaúdi rendőrcsoport, így egyáltalán nem indokolatlan az önkormányzat részéről, hogy előre próbálják felkészíteni a lakosságot az európaik többségénél sötétebb bőrű emberek érkezésére, ami máskülönben pánikot okozhatna a kistelepülésen.

A poszt alatt az önkormányzat külön kommentben kéri, megint nagyon előrelátóan a helyi lakosokat, hogy ne gyűlölködjenek törvénysértő módon a külföldiek ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt