Terrorelhárításhoz szükséges kiképzésen vesznek részt a Cegléden migránsnak nézett szaúdi rendőrök

POLITIKA
2018 január 15., 17:04
comments 173

photo_camera Plakát Cegléd város határában Fotó: 444

Január első szombatján éber ceglédi polgárok  színesbőrű alakokat láttak sétálgatni a város utcáin, a rendőröket is riasztották azzal, hogy migránsok masíroznak a városban. Egyes elbeszélések szerint a menetelők valamiféle egyenruhát viseltek. 

Miután valamelyest csillapodott a hangulat, az terjedt el, hogy egy átutazóban lévő sportcsapat szállt meg Cegléden, néhány nap elteltével aztán kiderült, hogy szaúdi rendőrök állomásoznak a városban, és kutyás képzésen vesznek részt. Állítólag világhírű kutyaidomító telephely üzemel a közeli Csemő községben, ott töltenek el pár hetet a közel-keleti rendészek. 

A Ceglédi Panoráma gyakoriak a nemzetközi alakulatok a környéken, ezzel együtt nem meglepő, hogy a 12 fiatal feltűnést keltett.

„Egy kisvárosban elég feltűnő jelenség ekkora tömegben, ahogy együtt mennek kicsit sötétebb bőrű, kisportolt fiatalok. Különösen, amilyen időket élünk manapság, így nagy szenzációt keltettek” – mondta a lapnak, hozzátéve, hogy az eset után a szaúdi rendőrök a helyi kapitányságon önként mutatták be irataikat. Állítólag volt olyan helyi, aki felkereste a szálláshelyet, és kérte a vezetést, küldjék haza a szaúdiakat. 

„Az eset pikantériája, hogy a szaúdi fiatalok éppen azért jönnek tanulni hozzánk, mert a terrorizmustól való határvédelemben hasznosítanák a tanultakat” 

– mondta erre a lap informátora. A lap újságírója személyesen is találkozott egyébként a kiképzésben részt vevő rendőrökkel szálláshelyükön, ahol nagy barátsággal fogadták. (Ceglédi Panoráma)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt