Terrorelhárításhoz szükséges kiképzésen vesznek részt a Cegléden migránsnak nézett szaúdi rendőrök

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Plakát Cegléd város határábanFotó: 444

Január első szombatján éber ceglédi polgárok  színesbőrű alakokat láttak sétálgatni a város utcáin, a rendőröket is riasztották azzal, hogy migránsok masíroznak a városban. Egyes elbeszélések szerint a menetelők valamiféle egyenruhát viseltek. 

Miután valamelyest csillapodott a hangulat, az terjedt el, hogy egy átutazóban lévő sportcsapat szállt meg Cegléden, néhány nap elteltével aztán kiderült, hogy szaúdi rendőrök állomásoznak a városban, és kutyás képzésen vesznek részt. Állítólag világhírű kutyaidomító telephely üzemel a közeli Csemő községben, ott töltenek el pár hetet a közel-keleti rendészek. 

A Ceglédi Panoráma gyakoriak a nemzetközi alakulatok a környéken, ezzel együtt nem meglepő, hogy a 12 fiatal feltűnést keltett.

„Egy kisvárosban elég feltűnő jelenség ekkora tömegben, ahogy együtt mennek kicsit sötétebb bőrű, kisportolt fiatalok. Különösen, amilyen időket élünk manapság, így nagy szenzációt keltettek” – mondta a lapnak, hozzátéve, hogy az eset után a szaúdi rendőrök a helyi kapitányságon önként mutatták be irataikat. Állítólag volt olyan helyi, aki felkereste a szálláshelyet, és kérte a vezetést, küldjék haza a szaúdiakat. 

„Az eset pikantériája, hogy a szaúdi fiatalok éppen azért jönnek tanulni hozzánk, mert a terrorizmustól való határvédelemben hasznosítanák a tanultakat” 

– mondta erre a lap informátora. A lap újságírója személyesen is találkozott egyébként a kiképzésben részt vevő rendőrökkel szálláshelyükön, ahol nagy barátsággal fogadták. (Ceglédi Panoráma)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.