A képzetlen munkaerő miatt egyre rosszabb állapotban vannak a hazai éttermek

A nagy nyári ellenőrzés során 5659 vendéglátóhelyet kerestek fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, írja a Magyar Idők. A hatóság ellenőrei idén kiemelten vizsgálták a fűszerezett, pácolt, előkészített húsokat, a grilltermékeket, a fagylaltokat, a szezonális zöldségeket és a gyümölcsöket. Az augusztus végéig terjedő akció során

185 figyelmeztetést, 29 tevékenység korlátozást, és 303 bírságot róttak ki.

A Nébih szerint állandósuló problémának látszik 

a szakképzett munkaerő hiánya, és a legtöbb gond erre vezethető vissza, például a nem megfelelő személyi higiénia, a takarítatlanság vagy a nem megfelelő mosogatás.

Megjegyzik: míg idén a vendéglátóhelyek több, mint 77 százaléka megfelelően üzemelt, tavaly ez az arány még meghaladta a 81 százalékot.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.