A nagy nyári ellenőrzés során 5659 vendéglátóhelyet kerestek fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, írja a Magyar Idők. A hatóság ellenőrei idén kiemelten vizsgálták a fűszerezett, pácolt, előkészített húsokat, a grilltermékeket, a fagylaltokat, a szezonális zöldségeket és a gyümölcsöket. Az augusztus végéig terjedő akció során
185 figyelmeztetést, 29 tevékenység korlátozást, és 303 bírságot róttak ki.
A Nébih szerint állandósuló problémának látszik
a szakképzett munkaerő hiánya, és a legtöbb gond erre vezethető vissza, például a nem megfelelő személyi higiénia, a takarítatlanság vagy a nem megfelelő mosogatás.
Megjegyzik: míg idén a vendéglátóhelyek több, mint 77 százaléka megfelelően üzemelt, tavaly ez az arány még meghaladta a 81 százalékot.
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.