Az éves előirányzat 121 százaléka, 1646 milliárd forint volt a költségvetés hiánya augusztus végén

A Pénzügyminisztérium pénteken közzétett gyorsjelentése szerint az augusztus 155 milliárd forintos mínuszt hozott a költségvetésben, az  első nyolc hónap után összesen 1646 milliárd forintnál, az éves előirányzat 121 százalékánál jár a költségvetés hiánya. A tárca kiemeli, hogy augusztus kiugróan magas deficit annak is köszönhető, hogy  az iskolakezdés megkönnyítése érdekében a szeptemberben esedékes családi támogatásokat már a nyár utolsó hetében kifizették. 

A Portfolio emlékezetet: a a költségvetési hiány elszaladásának nagyobbik része abból adódik, hogy a kormány folyamatosan  megelőlegezi az uniós projektek finanszírozását. A Brüsszelből érkező források egyenlege augusztusban is mínuszos volt: míg a kormány 79 milliárdot fizetett ki, csak 21 milliárd érkezett. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.