Bereményi Géza egyszerűen lehülyézte a kultúrharc prófétáját, Gajdics Ottó szerint félreértésről van szó

POLITIKA
2018 szeptember 07., 21:06
comments 323

Nagyon nehéz helyzetben vagyok. Lehülyézték a kollégámat, a barátomat. Hülyének nevezték azért a tevékenységéért, amit a Magyar Idők hasábjain folytat kitartó szívóssággal. Ez még persze nem lenne baj, ezt gyakorlatilag már megszoktuk”

- kezdi a megrendült magyarázkodást Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, aki azért került nehéz helyzetbe, mert egy olyan ember hülyézte le a munkatársát, akire felnéz, a kedvenc írója, ezért nem intézheti el a szokásos migráns/Soros/hazaáruló/Gyurcsány/SZDSZ/bukott baloldal/stb. varázsszavakkal. 

Gajdics Ottó még a Magyar Idők főszerkesztőjeként az Echo TV-ben 2017-ben
photo_camera Gajdics Ottó Forrás: Echo Tv

Gajdics azt próbálta helyre tenni, hogy Bereményi Géza a 24.hu-nak adott interjúban csak röhögött azon, hogy a kultúrharcot megálmodó Szakás Árpád őt is meg akarja menteni a balliberális kulturális diktatúrától. Az író egyszerűen hülyének nevezte Szakácsot:

„24: Most szerencsére fegyverek nem dörögnek, de a kultúrharcot meghirdették, aminek egyik önjelölt élharcosa önt is a balliberális kulturális diktatúra elnyomottjaként emlegette. Erről mit gondol?

Bereményi: Tegnap futottam össze egy járókelővel, aki megállított azzal, hogy azt olvasta rólam a sajtóban, én vagyok a mostani rendszer kedvence. Ennyit a kultúrharcól.

24: Nem érzi úgy, hogy meg kellene szólalnia, amikor harci zászlóra tűzik a nevét?

Bereményi: De hát, aki ezt állította, az szemlátomást egy nagyon hülye ember. Láttam a fényképét. Mit cáfoljak rajta?”

Korábban egyébként Tóth Vera is kiosztotta Szakácsot, amiért bele akarta keverni az egész kulturális iszapbírkózásba. 

Mivel Gajdics most mégsem hülyézhette vissza Bereményit, inkább az interjút készítő újságírót hibáztatta, amiért egyáltalán rákérdezett a nyár egyik legfontosabb témájára. Szerinte Bereményi a válasszal lesüllyedt a kérdező szintjére. A területen utolérhetetlen Magyar Idők főszerkesztője csúsztatásnak-ferdítésnek tartja, hogy „az újságíró azt a kérdést bírja kipréselni csikorgó fogainak kerítésén, nem érzi-e a neves író úgy, hogy meg kellene szólalni, amikor harci zászlóra tűzik a nevét”. 

Végül arra jut, hogy Bereményi valószínűleg csak azért tartja hülyének Szakács Árpádot, mert csak a fényképét nézte meg, de nem olvasta a cikkeit.

Szakács Árpád kultúr-rohamosztagos éppen védi a NER ideológiáját (bármi is legyen az)
photo_camera Szakács Árpád

Szakács egyébként azt kérte számon, hogy mint élő klasszikust, miért nem építették még be Bereményit az alternatív kánonba. Gajdics szerint ha ezért hülyének tartják őket, akkor büszkén vállalják. 

Bereményi az interjúban arról is beszélt, hogy a személyiségét leginkább azok korlátozzák, akik hülyeségeket állítanak róla.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.