Bereményi Géza egyszerűen lehülyézte a kultúrharc prófétáját, Gajdics Ottó szerint félreértésről van szó

2018 szeptember 7., péntek 21:06
325

Nagyon nehéz helyzetben vagyok. Lehülyézték a kollégámat, a barátomat. Hülyének nevezték azért a tevékenységéért, amit a Magyar Idők hasábjain folytat kitartó szívóssággal. Ez még persze nem lenne baj, ezt gyakorlatilag már megszoktuk”

- kezdi a megrendült magyarázkodást Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, aki azért került nehéz helyzetbe, mert egy olyan ember hülyézte le a munkatársát, akire felnéz, a kedvenc írója, ezért nem intézheti el a szokásos migráns/Soros/hazaáruló/Gyurcsány/SZDSZ/bukott baloldal/stb. varázsszavakkal. 

Gajdics Ottó Forrás: Echo Tv

Gajdics azt próbálta helyre tenni, hogy Bereményi Géza a 24.hu-nak adott interjúban csak röhögött azon, hogy a kultúrharcot megálmodó Szakás Árpád őt is meg akarja menteni a balliberális kulturális diktatúrától. Az író egyszerűen hülyének nevezte Szakácsot:

„24: Most szerencsére fegyverek nem dörögnek, de a kultúrharcot meghirdették, aminek egyik önjelölt élharcosa önt is a balliberális kulturális diktatúra elnyomottjaként emlegette. Erről mit gondol?

Bereményi: Tegnap futottam össze egy járókelővel, aki megállított azzal, hogy azt olvasta rólam a sajtóban, én vagyok a mostani rendszer kedvence. Ennyit a kultúrharcól.

24: Nem érzi úgy, hogy meg kellene szólalnia, amikor harci zászlóra tűzik a nevét?

Bereményi: De hát, aki ezt állította, az szemlátomást egy nagyon hülye ember. Láttam a fényképét. Mit cáfoljak rajta?”

Korábban egyébként Tóth Vera is kiosztotta Szakácsot, amiért bele akarta keverni az egész kulturális iszapbírkózásba. 

Mivel Gajdics most mégsem hülyézhette vissza Bereményit, inkább az interjút készítő újságírót hibáztatta, amiért egyáltalán rákérdezett a nyár egyik legfontosabb témájára. Szerinte Bereményi a válasszal lesüllyedt a kérdező szintjére. A területen utolérhetetlen Magyar Idők főszerkesztője csúsztatásnak-ferdítésnek tartja, hogy „az újságíró azt a kérdést bírja kipréselni csikorgó fogainak kerítésén, nem érzi-e a neves író úgy, hogy meg kellene szólalni, amikor harci zászlóra tűzik a nevét”. 

Végül arra jut, hogy Bereményi valószínűleg csak azért tartja hülyének Szakács Árpádot, mert csak a fényképét nézte meg, de nem olvasta a cikkeit.

Szakács Árpád

Szakács egyébként azt kérte számon, hogy mint élő klasszikust, miért nem építették még be Bereményit az alternatív kánonba. Gajdics szerint ha ezért hülyének tartják őket, akkor büszkén vállalják. 

Bereményi az interjúban arról is beszélt, hogy a személyiségét leginkább azok korlátozzák, akik hülyeségeket állítanak róla.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt