Ha elveszik a túlórapénzt, működésképtelenné válhat a büntetés-végrehajtás

A hatályos törvények szerint a büntetés-végrehajtásban dolgozók túlórapénze is változna a jövő év elejétől. A rendőrökhöz hasonlóan januártól pénz nem, csak szabadnap járna a pluszmunkáért. A Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének az atv.hu-nak elmondta: a jelenleg kilencezres állomány létszámhiánnyal küzd, 900-1000 főre lenne még szükség. Kucsera Miklós szerint még akkor is nehezen lenne fenntartható a csúsztatásos rendszer, ha teljes feltöltöttséggel dolgoznának. Kijelentette:

"ha nem fizetnek túlórát a szférában, akkor működésképtelenné válhat a rendszer a kiadott szabadidők miatt."

A főtitkár ennek ellenére pozitív. Elmondta: elvben 2017 óta kellene működnie a rendszernek, de a kormány mindig eltolta a törvény hatályba lépését. Szerinte most is hasonlóan fognak cselekedni. 

Fotó: botost/444.hu

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az atv.hu megkeresésére elárulta, jelenleg 8.398 fő a szervezet létszáma, amivel a feltöltöttség közel 90%-os. Szerintük "az ország valamennyi börtönében biztosítottak a biztonságos fogvatartás technikai és személyi feltételei. A kollégák megfelelő létszámban látják el szolgálati feladataikat”. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.