Spanyol külügyminiszter: Csak sírunk és sajnálkozunk

Daniel Cohn-Bendit EP-képviselő interjút készített az új spanyol baloldali kormány külügyminiszterével arról, hogy mi folyik a tanácsüléseken. Ezeken a havonta tartott megbeszéléseken a tagállamok külügyminiszterei egyeztetnek, vitatkoznak.

Josep Borrell ezt válaszolta: "Hú, nekem úgy tűnik, hogy csak együtt sírunk. Együtt siratjuk a világ boldogtalanságát. Végigvesszük nagyjából a világ összes búját, bánatát." 

Erre Cohn-Bendit megkérdezte, hogy mit intéznek el.

A válasz ez volt: "A bánkódást. A sajnálkozó közlemények kiadását. Elindítjuk a segélyeket. Bekötözzük a sebeket." (politico)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.