Három magyar püspök és egy főapát támogatja Ferenc pápát abban, hogy új egyházi kultúrát kell létrehozni

Ferenc pápa augusztus közepén írt levelet a világ katolikusainak, arról, hogy hogyan lehetne megelőzni, hogy olyan visszaélések történjenek az egyház környékén, mint amilyenekre a múltban bőven akadt példa. 

Majd, mint a SZEMLélek blog beszámol róla, augusztus 25-én írországi látogatása során nyolc olyan áldozattal találkozott, akik zaklatást szenvedtek el. A velük való beszélgetés után másnap, a Családok Világtalálkozójának zárómiséjéhez kapcsolódóan nyilvánosan bocsánatot kért az elkövetett gaztettekért és megnevezve a megtörtént visszaélések számos formáját.

Erre válaszul a katolikus blog közzétett egy nyilatkozatot, melyhez eddig Varga László kaposvári megyéspüspök, Bíró László tábori püspök, Beer Miklós váci megyéspüspök és Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát csatlakozott. A szöveg így szól: 

„Támogatjuk Ferenc pápa egyházfői szolgálatát, amellyel előmozdítja az egyház megújulását, a visszaélések megszüntetését, a sebek begyógyítását. Köszönjük, hogy világos útmutatásával meghívott bennünket egy új egyházi kultúra kialakítására, amely által még jobban odafigyelhetünk egymásra, egy családként hordozhatjuk, segíthetjük testvéreinket! Hálásak vagyunk azért, hogy a nyilvánosság előtti bocsánatkérésével példát adott számunkra alázatból, együttérzésből, emberségből.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.