Jack Ma távozik az Alibaba éléről, és a jövőben jótékonykodni akar

külföld
2018 szeptember 08., 06:31
comments 133

Kína második és a világ huszadik leggazdagabb embere, Jack Ma úgy döntött, hogy távozik az Alibaba vezérigazgatói posztjáról a New York Times információi szerint.

Az online kereskedelmi oldalt megalapító Ma a jövőben oktatással kapcsolatos jótékonysági projektekkel kíván foglalkozni, ugyanakkor a vállalat igazgatótanácsában ottmarad. 

photo_camera Fotó: JORGE SILVA/AFP

Ma 1999-ben társalapítója volt az Alibabának, ami mára a világ egyik legnagyobb internetes vállalkozása lett. Az Amazonnal konkuráló cég piaci értékét 400 milliárd dollárra teszik. 

A korábban angoltanárként dolgozó Ma elmondta a lapnak, hogy visszavonulása egy új időszak kezdete, és hogy szereti az oktatást. 

Ma a tervek szerint hétfőn távozik, épp 54. születésnapján. Kína egyik leggazdagabb személyeként a becsült vagyona 40 milliárd dollár. Nemrég arról beszélt, hogy Bill Gates példáját követve, egy alapítványt tervez létrehozni. 

„Sok mindent tanulhatok Bill Gatestől. Annyira soha nem lehetek gazdag, mint ő, de egy dolgot csinálhatok jobban nála: hamarabb vonulhatok vissza. Hamarosan vissza fogok menni tanítani. És ez olyasvalami, amit sokkal jobban tudok csinálni, mint hogy az Alibaba CEO-ja legyek” 

– mondta Ma nemrég a Bloombergnek

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.