Más bűncselekmény miatt már börtönben ül a soroksári nő feltételezett gyilkosa

bűnügy
2018 szeptember 08., 06:36
comments 203

Szombat délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a rendőrség, hogy azonosították a 2013-as soroksári gyilkosság feltételezett gyanúsítottját. 

Petőfi Attila vezérőrnagy bejelentése szerint Gyurik Krisztinát egy 40 éves férfi ölte meg, aki a bűncselekmény helyszínén, Szigetdűlőnél nőtt fel, és a gyilkosság idején hajléktalanként élt a környéken. A férfi jelenleg is börtönben van, egy korábbi vagyon elleni bűncselekmény miatt 2020-ig kell börtönben lennie. 

A Blikk beszámolója szerint L. Szilvesztert a gyilkosság után egy hónappal Siófokon kapták el betörés miatt, akkor azonban nem vettek tőle DNS-mintát, erre csak később, a nyomozás kiterjesztése során került sor. 

A héten kaptak visszajelzést a rendőrök arról, hogy a börtönben találtak egy férfit, akinek volt kötődése a területhez. A férfi ugyanis itt nőtt fel. A telefonján megtalált adatok szerint a gyilkosságot megelőző napokban is a környéken volt. 

A hvg.hu beszámolója szerint a férfi megtagadta a vallomástételt, de a nyomozókkal folytatott beszélgetés során azt állította, hogy azért lehetett DNS-mintája a gyilkosság helyszínén, mert látta, hogy a férfi bántalmaz egy nőt, és ő közbeavatkozott, ekkor sérült meg. De miután megvédte a nőt, távozott a helyszínről saját elmondása szerint.

A vezérőrnagy szerint azonban ez az állítás a bizonyítékok alapján cáfolható. 

2013 szeptember 25-én a Soroksárhoz tartozó Szigetdűlőn kocogott a 36 éves Kardosné Gyurik Krisztina, ekkor támadták meg. A holttestét a bozótban találták meg, a vizsgálatok szerint megerőszakolták, majd megfojtották. 

2014-ben két férfi DNS-ét azonosították a nyomozók az áldozaton, és a gyilkosság közelében is. Tavaly decemberben pedig videókat tettek közzé, ami alapján tanúkat kerestek. A nyomravezetőnek akkor ötmillió forint jutalmat ajánlottak fel, ezt most visszavonták. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.