Tiborcz: Bárki bevásárolhatja magát Mészáros Lőrinc holdingjába

2018 szeptember 8., szombat 20:12
493

„Mészáros Lőrinc holdingja az egy Nyrt [ejtsd: enyerté], bárki vásárolhat benne részvényt” - válaszolta Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje az Index kérdésére Kötcsén. 

Augusztus végén volt hír, hogy BDPST Zrt. nevű cége megvásárolta Mészáros Lőrinc Konzum PE Magántőkealapjától az Appeninn Holding Zrt, 20,59 százalékát, amelyben továbbra is a cég 33,2 százalékát birtokló Konzum-csoporté az irányítási jog. 

Azaz először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz. Hogy erre bárki képes lenne, némileg árnyalja, hogy a tranzakció kb. hatmilliárd forintot érhetett.

A kötcsei pikniken - amelyen az elhangzó politikai nyilatkozatokat itt szedtük össze -, megjelent Tiborcz felesége, Orbán lánya, Orbán Ráhel is. 

Orbán Ráhel és Louis Vuitton táskája. Fotó: Indexvideó


A kormányfő lánya azzal keltett feltűnést, hogy mint azt a Nyugatifeny.hu összeszámolta, kb. 1,2 millió forintnyi összegben viselt ruhadarabokat (Gucci-cipő, Louis Vuitton táska). (Index/NyF)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt