Tiborcz: Bárki bevásárolhatja magát Mészáros Lőrinc holdingjába

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Mészáros Lőrinc holdingja az egy Nyrt [ejtsd: enyerté], bárki vásárolhat benne részvényt” - válaszolta Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje az Index kérdésére Kötcsén. 

Augusztus végén volt hír, hogy BDPST Zrt. nevű cége megvásárolta Mészáros Lőrinc Konzum PE Magántőkealapjától az Appeninn Holding Zrt, 20,59 százalékát, amelyben továbbra is a cég 33,2 százalékát birtokló Konzum-csoporté az irányítási jog. 

Azaz először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz. Hogy erre bárki képes lenne, némileg árnyalja, hogy a tranzakció kb. hatmilliárd forintot érhetett.

A kötcsei pikniken - amelyen az elhangzó politikai nyilatkozatokat itt szedtük össze -, megjelent Tiborcz felesége, Orbán lánya, Orbán Ráhel is. 

Orbán Ráhel és Louis Vuitton táskája.Fotó: Indexvideó


A kormányfő lánya azzal keltett feltűnést, hogy mint azt a Nyugatifeny.hu összeszámolta, kb. 1,2 millió forintnyi összegben viselt ruhadarabokat (Gucci-cipő, Louis Vuitton táska). (Index/NyF)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.