Tiborcz: Bárki bevásárolhatja magát Mészáros Lőrinc holdingjába

Tbg
POLITIKA
2018 szeptember 08., 20:12
comments 469

„Mészáros Lőrinc holdingja az egy Nyrt [ejtsd: enyerté], bárki vásárolhat benne részvényt” - válaszolta Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje az Index kérdésére Kötcsén.

Augusztus végén volt hír, hogy BDPST Zrt. nevű cége megvásárolta Mészáros Lőrinc Konzum PE Magántőkealapjától az Appeninn Holding Zrt, 20,59 százalékát, amelyben továbbra is a cég 33,2 százalékát birtokló Konzum-csoporté az irányítási jog.

Azaz először került Mészáros-vagyon nyíltan az Orbán-családhoz. Hogy erre bárki képes lenne, némileg árnyalja, hogy a tranzakció kb. hatmilliárd forintot érhetett.

A kötcsei pikniken - amelyen az elhangzó politikai nyilatkozatokat itt szedtük össze -, megjelent Tiborcz felesége, Orbán lánya, Orbán Ráhel is.

Orbán Ráhel és Louis Vuitton táskája.
photo_camera Orbán Ráhel és Louis Vuitton táskája. Fotó: Indexvideó


A kormányfő lánya azzal keltett feltűnést, hogy mint azt a Nyugatifeny.hu összeszámolta, kb. 1,2 millió forintnyi összegben viselt ruhadarabokat (Gucci-cipő, Louis Vuitton táska). (Index/NyF)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.