Gávavencsellő ma választhat a fideszes jelölt és az uniós pénzeket Oravacz Nóra-előadásra költő korábbi polgármester között

POLITIKA
2018 szeptember 09., 07:18
comments 78

A szabolcsi Gávavencsellőről akkor írtunk legutóbb, amikor a Hír TV tavalyi riportja feltárta, hogy 

a szegregáció felszámolására kapott 135 millió forintból masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre és Oravecz Nóra-előadásra is költöttek. 

Ugyanebben a programban létrehoztak három szociális-közösségi házat is, de a stáb csak egyet talált nyitva a településen, és ott is csak egy sertéstelep működött a hátsó udvarban.

Amikor a független polgármesternél érdeklődtek a felzárkóztatási programról, Vojtó Mihályné nem adott érdemi válaszokat, ellenben sértegetni kezdte az újságírót, majd elküldte.

link Forrás

Arról már a Magyar Nemzet írt februárban, hogy a polgármesternek valószínűleg távoznia kell, miután a közgyűlés nem fogadta el a költségvetést. Ennek oka többek között - és meglepő módon - egy sikeres pályázat lehetett. A 4000 lakosú település ugyanis majdnem 300 milliót nyert óvodabővítésre, ami nagy szó, csakhogy állítólag Vojtó Mihályné ragaszkodott ahhoz, hogy nettó 29 millió forint önerőt fizessen be Gávavencsellő. Ennyi pénzt viszont csak - a képviselők szerint elfogadhatatlan - megszorításokkal tudtak volna előteremteni.

Ezek után májusban a képviselő-testület feloszlatta magát, és időközi választ írtak ki mára. A polgármesteri tisztségért ketten indulnak: 

Vojtó Mihályné függetlenként, illetve a Fidesz-KDNP jelöltje. 

A hatfős testületbe tizennégyen jelöltették magukat, közülük hatan a Fidesz-KDNP színeiben, nyolcan pedig függetlenként. 

Ma egy másik időközit is tartanak: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron egyéni választókerületi képviselőt választanak az eddigi képviselő halála miatt. A tisztségért négyen indulnak: az MSZP, a Munkáspárt és két független jelölt. Itt több mint 1800-an adhatják le voksukat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.