18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Isten parancsára cselekedtem – vallotta a férfi, aki megkéselte a brazil elnökjelöltet

külföld
2018 szeptember 09., 07:47
comments 148
Jair Bolsonaro hívei gyártyát gyújtanak a kórház előtt
photo_camera Jair Bolsonaro hívei gyártyát gyújtanak a kórház előtt Fotó: MIGUEL SCHINCARIOL/AFP

Jair Bolsonaro brazil elnökjelölt merénylője rendőrségi vallomásában azt állította, hogy Isten parancsára cselekedett - adta hírül vasárnap az AP.  

A szélsőjobboldali Bolsonarót csütörtökön sebesítette meg életveszélyesen késdöféssel támadója, Adelio Bispo de Oliveira. A politikus életét sikerült megmenteni, mostanra állapota kielégítő, de az október 7-re kiírt elnök- és parlamenti választás első fordulójáig már nem fog tudni kampányolni.

A késszúrás pillanata
photo_camera A késszúrás pillanata Fotó: RAYSA LEITE/AFP

Merénylőjét szombaton átvitték a Campo Grande szövetségi börtönbe, ahol elkülönítve őrzik. Ügyvédje szerint nem tagja semmilyen mozgalomnak, egyedül cselekedett, politikai és vallási okokból lépett fel Bolsanaro előítéletes politizálása ellen. 

Családtagjai és ismerősei közül többen utaltak rá, hogy mentális problémákkal küzd.

A támadásról videó is készült:

link Forrás

A 63 éves Bolsonarót a brazil Trumpnak is szokás nevezni, mivel hasonló ügyekkel, például a fegyvertartás szabályainak enyhítésével és az abortusz erőteljes tiltásával kampányol. De igazán nagy botrányokat azzal váltott ki, hogy a homoszexuálisokat pedofiloknak nevezte, illetve egy politikusnőről azt mondta, túl ronda ahhoz, hogy megerőszakolják. 

Elemzők szerint az első fordulót akár meg is nyerheti, de a második fordulóban már kevés esélye lesz a győzelemre.

A brazil szövetségi rendőrség szombaton közölte, hogy emelik az elnöki posztért induló tucatnyi jelölt biztonságára vigyázók számát. (Bloomberg, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.