2500 szélsőjobbos menetelt a kelet-német városban az afgánokkal való verekedés közben meghalt német férfi miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

“Magasra csaptak az indulatok, de ellen kell állnunk annak, hogy Köthen legyen az új Chemnitz”

- nyilatkozta Reiner Haselhoff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke, miután vasárnap 2500 szélsőjobboldali, bevándorlásellenes tüntető és 200 ellentüntető lepte el a 26 ezres kisvárost egy haláleset miatt.

Fotó: SEBASTIAN WILLNOW/dpa Picture-Alliance/AFP


Az alapkonfliktusról annyit tudni, hogy egy játszótéren hangosan veszekedő afgán társasághoz - egyes helyi hírforrások szerint több férfi azt akarta megtudni egy terhes nőtől, hogy ki a gyerek apja - lépett oda egy vagy két német járókelő, majd konfliktus, egész pontosan verekedés tört ki. Utólag kiderült, hogy az áldozat nem közvetlenül a verés miatt halt meg, hanem mert közben szívrohamot kapott. Van olyan német hírforrás, ami szerint a 22 éves férfinek kimutatott szívbetegsége volt. 

Az ügyben szombaton előzetesbe raktak egy 18 és egy 20 éves, afrgán származású férfit.

A hatóságok attól tartanak, hogy az eset a chemnitzihez hasonló eseményeket válthat ki. A szintén ex-NDK-s városban a múlt héten erőszakos. náci szimbólumokat is használó szélsőjobboldali tüntések törtek ki, miután egy agfán és egy iraki férfi megkéselt három németet, akik közül az egyik meghalt

(via Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.