2500 szélsőjobbos menetelt a kelet-német városban az afgánokkal való verekedés közben meghalt német férfi miatt

2018 szeptember 10., hétfő 7:12
299

“Magasra csaptak az indulatok, de ellen kell állnunk annak, hogy Köthen legyen az új Chemnitz”

- nyilatkozta Reiner Haselhoff, Szász-Anhalt tartomány miniszterelnöke, miután vasárnap 2500 szélsőjobboldali, bevándorlásellenes tüntető és 200 ellentüntető lepte el a 26 ezres kisvárost egy haláleset miatt.

Fotó: SEBASTIAN WILLNOW/dpa Picture-Alliance/AFP


Az alapkonfliktusról annyit tudni, hogy egy játszótéren hangosan veszekedő afgán társasághoz - egyes helyi hírforrások szerint több férfi azt akarta megtudni egy terhes nőtől, hogy ki a gyerek apja - lépett oda egy vagy két német járókelő, majd konfliktus, egész pontosan verekedés tört ki. Utólag kiderült, hogy az áldozat nem közvetlenül a verés miatt halt meg, hanem mert közben szívrohamot kapott. Van olyan német hírforrás, ami szerint a 22 éves férfinek kimutatott szívbetegsége volt. 

Az ügyben szombaton előzetesbe raktak egy 18 és egy 20 éves, afrgán származású férfit.

A hatóságok attól tartanak, hogy az eset a chemnitzihez hasonló eseményeket válthat ki. A szintén ex-NDK-s városban a múlt héten erőszakos. náci szimbólumokat is használó szélsőjobboldali tüntések törtek ki, miután egy agfán és egy iraki férfi megkéselt három németet, akik közül az egyik meghalt

(via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt