Az MSZP megszavazza a Sargentini-jelentést

2018 szeptember 10., hétfő 16:17
292

Délelőtt Szakács László alelnök még arról beszélt az ATV-ben, hogy bár a Sargentini-jelentéssel egyetértenek, mégis nagy viták várhatók ma délután az elnökségben, hogy megszavazzák-e az európai képviselők vagy sem, mert utána a fideszes média hazaárulózhatná őket.

A 444 értesülése szerint ennek ellenére 

úgy döntött a párt vezetősége, hogy megszavazzák a jelentést az Európai Parlamentben.

Frissítések

Tóth Bertalan pártelnök az MTI-nek azt mondta: az elnökség egyhangúlag úgy értékelte, a Sargentini-jelentés Orbán Viktor kormányának kritikája. A 12 fejezet a jogállam leépítésének kritikáját tartalmazza, az MSZP mind az igazságszolgáltatásra, mind az alkotmányosságra, mind a szociális ügyekre vonatkozó megállapításokkal egyetért - közölte a pártelnök. Ezért azt kérték a két EP-képviselőjüktől, hogy kötelezően vegyenek részt a szavazáson és támogassák a jelentés elfogadását.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a Facebookon ezt írta:

„A Magyar Szocialista Párt elnökségének mai döntése értelmében a párt Európai Parlamenti képviselői meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést. Ez hazafias kötelességünk a magyar emberek és Magyarország érdekében. Amikor az Európai Parlament és az európai közösség a magyarországi jogtiprásokat, a demokratikus intézményrendszer leépítését és az állami szintű korrupciót kéri számon a magyar kormányon, akkor éppen, hogy a magyar állampolgárokat védi a Fidesz hatalmi gátlástalanságával szemben.”


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt