Ha lesz a NER-nek múzeuma, ott díszhelyen fogják mutogatni a szocialista alelnök mai interjúját

Az ATV-ben arról kérdezte Szakács Lászlót, az MSZP elnökhelyettesét Bombera Krisztina, hogy a képviselőik megszavazzák-e a Sargentini-jelentést holnap az Európai Parlamentben. Ez alapján élesíthetnék a 7-es cikkely szerinti eljárást, ami egyszer, sokára, talán ahhoz vezetne, hogy elveszik a magyar kormány szavazati jogát az EU-ban.

Szakács azt mondta, a szocialista elnökség ma délután hosszan fog vitázni róla, megszavazzák-e. Hogy miért? Szakács szerint magával a jelentéssel nehéz lenne vitatkozni, nagyjából ők is ugyanezt mondják egyfolytában, de számolniuk kell 

„a következményekkel”,

vagyis azzal, hogy a Fidesz médiagépezete mit fog róluk írni.

„Hazafiatlannak, hazaárulónak fognak mondani minket, ha megszavazzuk” 

- mondja Szakács. Amire Bombera visszakérdez:

„Lehet, hogy mást döntenek, mint amit gondolnak, pusztán azért, hogy milyennek látszanak?”

Szakács erre annyit tud mondani, hogy

„Bízom benne, hogy ilyen nem lesz”,

ezek után pedig sokszori rákérdezésre sem hajlandó elmondani, hogy neki mi az álláspontja, vagyis hogy ő maga megszavazná-e a jelentést vagy sem.

Szakács érvelése, miszerint az ellenzéknek azért nem kéne szembe mennie a kormánnyal, mert akkor majd csúnyákat mondanak róluk, kétségkívül különös, de az elmúlt hónapokban nem egyedülálló.

  • Miután a Jobbik megszavazta az alaptörvény-módosítást, Mirkóczki Ádám képviselő arról beszélt, hogy nem szabad muníciót adni a kormánypárti médiának, mert „már ma délután fogjuk látni, hogy aki nem támogatta, az mit fog kapni a Fidesz sajtóbirodalmától”.
  • Keresztes László Lóránt, az LMP elnöke pedig nemrég elmondta, hogy nem szavazná meg a Sargentini-jelentést, mert azzal támadási felületet ad a kormánynak.

Az ő esetük annyiban más, hogy Mirkóczki kifejtette, az alaptörvény-módosítás céljaival egyetért, Keresztes pedig legalább részben kritizálta a Sargentini-jelentést. A szocialista viszont szavai szerint tökéletesen egyetért a jelentéssel, csak hát a következmények.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.