Ha lesz a NER-nek múzeuma, ott díszhelyen fogják mutogatni a szocialista alelnök mai interjúját

POLITIKA
2018 szeptember 10., 15:13
comments 445

Az ATV-ben arról kérdezte Szakács Lászlót, az MSZP elnökhelyettesét Bombera Krisztina, hogy a képviselőik megszavazzák-e a Sargentini-jelentést holnap az Európai Parlamentben. Ez alapján élesíthetnék a 7-es cikkely szerinti eljárást, ami egyszer, sokára, talán ahhoz vezetne, hogy elveszik a magyar kormány szavazati jogát az EU-ban.

Szakács azt mondta, a szocialista elnökség ma délután hosszan fog vitázni róla, megszavazzák-e. Hogy miért? Szakács szerint magával a jelentéssel nehéz lenne vitatkozni, nagyjából ők is ugyanezt mondják egyfolytában, de számolniuk kell 

„a következményekkel”,

vagyis azzal, hogy a Fidesz médiagépezete mit fog róluk írni.

link Forrás

„Hazafiatlannak, hazaárulónak fognak mondani minket, ha megszavazzuk” 

- mondja Szakács. Amire Bombera visszakérdez:

„Lehet, hogy mást döntenek, mint amit gondolnak, pusztán azért, hogy milyennek látszanak?”

Szakács erre annyit tud mondani, hogy

„Bízom benne, hogy ilyen nem lesz”,

ezek után pedig sokszori rákérdezésre sem hajlandó elmondani, hogy neki mi az álláspontja, vagyis hogy ő maga megszavazná-e a jelentést vagy sem.

Szakács érvelése, miszerint az ellenzéknek azért nem kéne szembe mennie a kormánnyal, mert akkor majd csúnyákat mondanak róluk, kétségkívül különös, de az elmúlt hónapokban nem egyedülálló.

  • Miután a Jobbik megszavazta az alaptörvény-módosítást, Mirkóczki Ádám képviselő arról beszélt, hogy nem szabad muníciót adni a kormánypárti médiának, mert „már ma délután fogjuk látni, hogy aki nem támogatta, az mit fog kapni a Fidesz sajtóbirodalmától”.
  • Keresztes László Lóránt, az LMP elnöke pedig nemrég elmondta, hogy nem szavazná meg a Sargentini-jelentést, mert azzal támadási felületet ad a kormánynak.

Az ő esetük annyiban más, hogy Mirkóczki kifejtette, az alaptörvény-módosítás céljaival egyetért, Keresztes pedig legalább részben kritizálta a Sargentini-jelentést. A szocialista viszont szavai szerint tökéletesen egyetért a jelentéssel, csak hát a következmények.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.