OLAF-vizsgálat indult a csornai napelemgyárnál

2018 szeptember 10., hétfő 4:49
145

A hvg.hu egy hozzájuk került dokumentumra hivatkozva számolt be arról, hogy OLAF-vizsgálat indult a csornai napelemgyárnál. Négy éve, Áder János tette le az üzem alapkövét, 2015-re már több mint kétszáz főnek ígértek munkát, a gyártócsarnok azóta is üresen áll. A hvg.hu-nak helyiek elmondták, hogy egyetlen munkavégzést figyeltek meg az Ecosolifer telephelyén, néha levágják a füvek. A projekt

  • az 1,9 milliárdos uniós támogatás mellett
  • az állami Eximbanktól kapott 363 millió forintos hitelt.

Az ügy miatt egy jobbikos képviselő feljelentést tett, de azt a Vám- és Pénzügyőrség tavaly ősszel bűncselekmény hiányában lezárta. Hogy hol a pénz, azóta sem derült ki.

A hvg.hu szerint több hónap előzetes vizsgálat után döntött úgy az OLAF, hogy komolyabb eljárás keretében keresik ellenőrzik a projektet és a pénz sorsát. A lap kereste az Eximbankot, akik nem cáfolták a brüsszeli hivatal vizsgálatát, de azt nem kívánták kommentálni. Több kérdésre banktitokra hivatkozva nem kívántak válaszolni. Így nem derült ki, hogy ők tettek feljelentést az ügyben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt