Online méri fel a tanárhiányt a Szülői Hang

2018 szeptember 10., hétfő 6:33
57

"Miközben a tanárhiányt az oktatás valamennyi szereplője érzékelheti, az oktatáspolitika vezetői úgy láttatják, mintha nem létezne a probléma. Szülőként csalódottan hallgatjuk a kormányzat nyilatkozatait, melyekből nem csak a probléma beismerése, hanem a szükséges cselekvési terv is hiányzik. Szülői felelősségünk, hogy kiálljunk gyermekeink érdekében, és felhívjuk a figyelmet a tanárhiányból eredő súlyos problémákra. A Szülői Hang Közösség ezért országos online felmérést indított a szülők körében, hogy részletes adatokat gyűjtsön erről a problémáról, miután a kormányzat máig nem hozott nyilvánosságra részletes statisztikát a témában."

Ezzel a szöveggel indította el online kérdőívét a több, mint 19 ezres taglátszámú Szülői Hang csoport. 

Miközben Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője nemrég arról beszélt nyilvánosan, hogy Magyarországon nincs tanárhiány, csak betöltetlen tanári állások, az Index összeszedte, hogy 4325 ilyen betöltetlen tanári álláshely van jelenleg országszerte.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt