Online méri fel a tanárhiányt a Szülői Hang

"Miközben a tanárhiányt az oktatás valamennyi szereplője érzékelheti, az oktatáspolitika vezetői úgy láttatják, mintha nem létezne a probléma. Szülőként csalódottan hallgatjuk a kormányzat nyilatkozatait, melyekből nem csak a probléma beismerése, hanem a szükséges cselekvési terv is hiányzik. Szülői felelősségünk, hogy kiálljunk gyermekeink érdekében, és felhívjuk a figyelmet a tanárhiányból eredő súlyos problémákra. A Szülői Hang Közösség ezért országos online felmérést indított a szülők körében, hogy részletes adatokat gyűjtsön erről a problémáról, miután a kormányzat máig nem hozott nyilvánosságra részletes statisztikát a témában."

Ezzel a szöveggel indította el online kérdőívét a több, mint 19 ezres taglátszámú Szülői Hang csoport. 

Miközben Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ vezetője nemrég arról beszélt nyilvánosan, hogy Magyarországon nincs tanárhiány, csak betöltetlen tanári állások, az Index összeszedte, hogy 4325 ilyen betöltetlen tanári álláshely van jelenleg országszerte.


Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.