Szép magyar e-siker: hatalmasat küzdött Vízicsacsi, a legendás magyar LoL-játékos az európai nagydöntőben

sport
2018 szeptember 10., 05:25
comments 61

Bár a Schalke 04 League of Legends-csapata vasárnap este végül 3-1-re kikapott Európa legmenőbb LoL-bajnoksága, az EU LCS “best of 5” rendszerű döntőjében, a magyar szurkolók azért örülhettek, mert élő közvetítésben láthatták a sportág magyar légiós legendáját, Kiss “Vizicsacsi” Tamást. 

Azt még kívülállóként is azonnal megállapíthattam, hogy Vizicsacsi olyan szerepben villog a Schalkében, mint annak idején Détári Döme az Eintracht Frankfurtban. Én azért néztem, mert Borisz (16) nézte. Külön köszönet Kiss Tamásnak a magyar nick kiválasztásáért - a többieknek olyan jellegtelen nevük volt, mint Amazing, Pride meg Upset - mert az baromi jól hangzik, amikor a két, egymás szavába Palik László-i visongással belevágó kommentátor extázisban kiabálja angolul, hogy CSÁCSI, CSÁCSI. A 444-es Botos Tamás és TBG a 2015-ös berlini döntőn meg is interjúvolta Vizicsacsit, íme a videó:

link Forrás

A stratégia játék idei döntőjének első menetét a Schalke nyerte - Csácsi ekkor még a mezőny legjobbja volt - utána viszont sorozatban 3 partit is behúzott a feltámadó Fnatic, ezzel megnyerve a ligát. Íme az összefoglaló.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.