Szép magyar e-siker: hatalmasat küzdött Vízicsacsi, a legendás magyar LoL-játékos az európai nagydöntőben

Bár a Schalke 04 League of Legends-csapata vasárnap este végül 3-1-re kikapott Európa legmenőbb LoL-bajnoksága, az EU LCS “best of 5” rendszerű döntőjében, a magyar szurkolók azért örülhettek, mert élő közvetítésben láthatták a sportág magyar légiós legendáját, Kiss “Vizicsacsi” Tamást. 

Azt még kívülállóként is azonnal megállapíthattam, hogy Vizicsacsi olyan szerepben villog a Schalkében, mint annak idején Détári Döme az Eintracht Frankfurtban. Én azért néztem, mert Borisz (16) nézte. Külön köszönet Kiss Tamásnak a magyar nick kiválasztásáért - a többieknek olyan jellegtelen nevük volt, mint Amazing, Pride meg Upset - mert az baromi jól hangzik, amikor a két, egymás szavába Palik László-i visongással belevágó kommentátor extázisban kiabálja angolul, hogy CSÁCSI, CSÁCSI. A 444-es Botos Tamás és TBG a 2015-ös berlini döntőn meg is interjúvolta Vizicsacsit, íme a videó:

A stratégia játék idei döntőjének első menetét a Schalke nyerte - Csácsi ekkor még a mezőny legjobbja volt - utána viszont sorozatban 3 partit is behúzott a feltámadó Fnatic, ezzel megnyerve a ligát. Íme az összefoglaló.


Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.