Antiszemitizmussal vádolja Orbánt az antiszemitizmussal vádolt Jeremy Corbyn

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A brit Munkáspárt vezetője a Twitteren közölte, hogy pártja képviselői megszavazzák a 7-es cikkely aktiválását Magyarországgal szemben, és erre szólította fel a brit konzervatívokat is. Ebben eddig nincs semmi meglepő.

Ahogy abban sincs, hogy Theresa May miniszterelnököt sürgette: ítélje el Orbán támadásait az igazságszolgáltatás és a média függetlensége ellen, a menekültjogok semmibe vételét, és azt, hogy az antiszemitizmus és az iszlamofóbia cinkosa lett.

Az utolsó félmondatban viszont azért figyelemre méltó, mert a Munkáspárt hónapok óta küszködik az antiszemitizmus-váddal, és személy szerint Corbynt is többen nevezték már rasszistának, a saját pártján belül is. Amit ő persze tagad. Hogy mi ez az egész, arról itt írtunk részletesen.

Az Independent közben arról ír, hogy a kormányzó brit Konzervatív Párt - amely az EP-ben nem a néppárti, hanem a konzervatív frakció tagja - a Sargentini-jelentés ellen szavaz holnap Strasbourgban.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.