Antiszemitizmussal vádolja Orbánt az antiszemitizmussal vádolt Jeremy Corbyn

2018 szeptember 11., kedd 18:43
103

A brit Munkáspárt vezetője a Twitteren közölte, hogy pártja képviselői megszavazzák a 7-es cikkely aktiválását Magyarországgal szemben, és erre szólította fel a brit konzervatívokat is. Ebben eddig nincs semmi meglepő.

Ahogy abban sincs, hogy Theresa May miniszterelnököt sürgette: ítélje el Orbán támadásait az igazságszolgáltatás és a média függetlensége ellen, a menekültjogok semmibe vételét, és azt, hogy az antiszemitizmus és az iszlamofóbia cinkosa lett.

Az utolsó félmondatban viszont azért figyelemre méltó, mert a Munkáspárt hónapok óta küszködik az antiszemitizmus-váddal, és személy szerint Corbynt is többen nevezték már rasszistának, a saját pártján belül is. Amit ő persze tagad. Hogy mi ez az egész, arról itt írtunk részletesen.

Az Independent közben arról ír, hogy a kormányzó brit Konzervatív Párt - amely az EP-ben nem a néppárti, hanem a konzervatív frakció tagja - a Sargentini-jelentés ellen szavaz holnap Strasbourgban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt