Az indiai legfelső bíróság zöld utat adott az embereket megölő tigris leölésére

Az indiai legfelsőbb bíróság elutasította a fellebbezést, amely azt akadályozta volna meg, hogy az erdőőrök megöljenek egy tigrist Mahárástra államában. 

A hatóságok szerint az állat öt emberrel végzett, jelenleg hajtóvadászat folyik utána. A fellebbezést benyújtó állatvédők azt akarták, hogy a bíróság mondja ki, hogy az erdőőrök nem ölhetik meg az állatot, ha nem sikerül elfogniuk. 

Az állatvédők szerint nem a tigris tehet arról, hogy az emberekre támadt: mivel az elmúlt évtizedekben drasztikusan csökkent az erdők mérete az országban, a tigrisek egyre gyakrabban kénytelenek lakott területekre tévedni, és így megnőtt az összetűzések száma is. 

A fotó csak illusztrációFotó: Sylvain Cordier/Biosphoto

Az indiai tigrisek száma is sokáig meredeken zuhant, de 2006-ban elfogadott állatvédelmi törvények után ismét növekedni kezdett a populáció. 

A helyi erdőőrök előbb altatólövedékkel mennek a T1 néven emlegetett nőstényre, de ha nem járnak sikerrel, akkor ki fogják lőni, hogy ne veszélyeztethessen más embereket. 

A hatóságok próbálják elaltatni a tigris két kölykét, illetve egy hím tigrist (T2-t) is, kiket szintén a környéken láttak. Ezeket az állatokat nem gyanúsítják amúgy azzal, hogy emberrel támadtak volna. 

A fellebbezést beadó állatvédők azt is kifogásolták, hogy a tigrisek után küldött erdei őrség nem rendelkezik a megfelelő szaktudással az állatok befogásához, ezért végül úgyis ki fogják lőni a tigrist. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.