Az indiai legfelső bíróság zöld utat adott az embereket megölő tigris leölésére

ÁLLAT
2018 szeptember 11., 09:02
comments 98

Az indiai legfelsőbb bíróság elutasította a fellebbezést, amely azt akadályozta volna meg, hogy az erdőőrök megöljenek egy tigrist Mahárástra államában. 

A hatóságok szerint az állat öt emberrel végzett, jelenleg hajtóvadászat folyik utána. A fellebbezést benyújtó állatvédők azt akarták, hogy a bíróság mondja ki, hogy az erdőőrök nem ölhetik meg az állatot, ha nem sikerül elfogniuk. 

Az állatvédők szerint nem a tigris tehet arról, hogy az emberekre támadt: mivel az elmúlt évtizedekben drasztikusan csökkent az erdők mérete az országban, a tigrisek egyre gyakrabban kénytelenek lakott területekre tévedni, és így megnőtt az összetűzések száma is. 

photo_camera A fotó csak illusztráció Fotó: Sylvain Cordier/Biosphoto

Az indiai tigrisek száma is sokáig meredeken zuhant, de 2006-ban elfogadott állatvédelmi törvények után ismét növekedni kezdett a populáció. 

A helyi erdőőrök előbb altatólövedékkel mennek a T1 néven emlegetett nőstényre, de ha nem járnak sikerrel, akkor ki fogják lőni, hogy ne veszélyeztethessen más embereket. 

A hatóságok próbálják elaltatni a tigris két kölykét, illetve egy hím tigrist (T2-t) is, kiket szintén a környéken láttak. Ezeket az állatokat nem gyanúsítják amúgy azzal, hogy emberrel támadtak volna. 

A fellebbezést beadó állatvédők azt is kifogásolták, hogy a tigrisek után küldött erdei őrség nem rendelkezik a megfelelő szaktudással az állatok befogásához, ezért végül úgyis ki fogják lőni a tigrist. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.