Orbán a Néppártban akar maradni, de szerinte a Fideszt ki akarják zárni

Erős kijelentéseket is tett a magyar miniszterelnök az Európai Parlament strasbourgi ülését követő sajtótájékoztatóján. 

A Fidesz az Európai Néppárt (EPP) lojális tagja, ott is akarunk maradni, és azért dolgozunk, hogy meg tudjuk reformálni az EPP-t - mondta Orbán, de közben nem éppen kedvező hangnemben beszélt a pártcsaládról, amely szerinte bajban van: az elmúlt években 

„elvesztettük a karakterünket, elhagytuk az alapító atyáknak a tanításait, egy olyan európai pártcsalád lettünk, amelynek nincs karaktere, nincs saját akarata, állandóan óvatos és méricskél, és gyakorlatilag úgy ugrálunk, ahogy a szocialisták meg a liberálisok fütyülnek”,

és egyetlen céljuk van, hogy „jaj, csak meg ne vádoljanak bennünket az európai sajtóban vagy éppen az európai fórumokon”.

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament vitája után StrasbourgbanFotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Orbán azt is kijelentette, hogy

a döntés megszületett, holnap kétharmaddal megszavazzák a Sargentini-jelentést, aztán megpróbálják kizárni a Fideszt a Néppártból, vagy legalább felfüggeszteni a tagságát.

Arra utalt, hogy ezt Merkelék döntötték el: „megjött az utasítás Berlinből”.

Ez Orbán szerint ez nem azért van, mert a jobboldali-kereszténydemokrata pártcsaládban rossz szemmel nézik a magyar demokrácia leépítését, hanem mert a Néppárt koalícióra akar lépni a szocialistákkal és a liberálisokkal, hogy együtt engedjék be a bevándorlókat. Ezt a tervet akarja megakadályozni.

A Sargentini-jelentésről szóló EP-vitát amúgy abszurdnak minősítette Orbán Viktor, az Európai Parlamentet pedig lekommunistázta. Ezután elindult a Néppárt frakcióülésére.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.