Százan fulladtak meg a Földközi-tengeren egy leeresztett csónak miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hónap elején több mint száz ember fulladt meg a líbiai partoknál, akik gumicsónakkal akartak átkelni a Földközi-tengeren. Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű szervezet szerint szeptember 1-jén két csónak indult el, de az egyik út közben leeresztett és elsüllyedt.

Összesen 276 embert sikerült kimenteni, akiket a líbiai Khomsba vittek vissza. A kiszivárgott üzemanyag miatt a túlélőket égési sérülések miatt kellett kezelni. A szervezet szerint őket most fogva tartják. Az MSF szerint idén eddig 1500-an haltak meg a Földközi-tengeren. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.