McDonald's-okat, hentes- és sajtüzleteket rongáltak meg Franciaországban feldühödött vegán-bűnözők

2018 szeptember 12., szerda 17:51
334

Május és augusztus között összesen kilenc éttermet és élelmiszerüzletet rongáltak meg, törtek be és firkáltak össze húsellenes aktivisták és vandálok az észak-franciaroszági Lille város közelében.

A kirakatokra több helyen az állatvédők által gyakran mantrázott „Stop Speciesism” jelszavakat firkálták fel, ezzel tiltakozva az állatokat sújtó fajizmus, az állatokat tömeges mennyiségben tenyésztő és kínzó ételipar ellen. 

A héten megoldódni látszik az ügy: a vandalizmussal összefüggésben hétfőn és kedden összesen öt embert vettek őrizetbe, egy társukat pedig még keresik. 

A vegán-bűnözők alighanem megúszták büntetéssel, őrizetbe vételük után kevéssel legalábbis szabadon is engedték, illetve engedik őket, egy 21 éves nőnek viszont decemberben meg kell még jelennie az ügyben a bíróság előtt - tájékoztatott a városi ügyészség szerdán. 

A híradás szerint az elkövetőket DNS-alapú bizonyítékok és telefonhívások adatai alapján azonosították, a házkutatások során pedig további bizonyítékok kerültek elő.  

A francia hentesek szerint eszkalálódik a húsügyi gyűlölet az országban: a szakszervezeteknek csak idén több tucat hasonló motivációjú támadásról van tudomásuk. Nem ritka, hogy a vegán-bűnözők nem érik be firkálással, hanem művérrel is leöntik a kirakatokat. (France24 / AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt