Még idén véget érhet a második világháború!

külföld
2018 szeptember 12., 07:34
comments 71
Vlagyimir Pugyin és Abe Sindzo a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon 2018. szeptember 12-én.
photo_camera Vlagyimir Pugyin és Abe Sindzo a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon 2018. szeptember 12-én. Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Oroszország még az idén hajlandó lenne békeszerződést kötni Japánnal a második világháború végleges lezárásaként, és erre feltételek nélkül kész, közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök Vlagyivosztokban, egy olyan panelbeszélgetésen, amelyen a japán kormányfővel, Abe Sindzóval együtt vett részt.

"Hetven éve tárgyalunk. Sindzo azt mondta, változtassunk a megközelítésen. Változtassunk! Nos, az a gondolat ötlött fel bennem, hogy kössünk békeszerződést. Nem most, hanem az év végéig, minden előzetes feltétel nélkül" - mondta Putyin.

Abe Sindzo, mint mondta, abban egyetért Putyinnal, hogy "nem normális helyzet", hogy még mindig nincs békemegállapodás a két ország között.

A békeszerződés megkötésének akadálya amúgy az, hogy a két ország között területi vita van a Kuril-szigetcsoport négy szigetének hovatartozásáról. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.