Még idén véget érhet a második világháború!

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Vlagyimir Pugyin és Abe Sindzo a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon 2018. szeptember 12-én.Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Oroszország még az idén hajlandó lenne békeszerződést kötni Japánnal a második világháború végleges lezárásaként, és erre feltételek nélkül kész, közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök Vlagyivosztokban, egy olyan panelbeszélgetésen, amelyen a japán kormányfővel, Abe Sindzóval együtt vett részt.

"Hetven éve tárgyalunk. Sindzo azt mondta, változtassunk a megközelítésen. Változtassunk! Nos, az a gondolat ötlött fel bennem, hogy kössünk békeszerződést. Nem most, hanem az év végéig, minden előzetes feltétel nélkül" - mondta Putyin.

Abe Sindzo, mint mondta, abban egyetért Putyinnal, hogy "nem normális helyzet", hogy még mindig nincs békemegállapodás a két ország között.

A békeszerződés megkötésének akadálya amúgy az, hogy a két ország között területi vita van a Kuril-szigetcsoport négy szigetének hovatartozásáról. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.