Merkel: A közös határvédelem ára, hogy a kormányok feladják a szuverenitásuk egy részét

eu
2018 szeptember 12., 07:09
comments 74

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerda reggeli évértékelő beszédében azt mondta, hogy közös menekültügyi szabályok kellenek, állandó megoldást kell találni az érkezők elhelyezésére, ugyanakkor közös erőből kell megoldani az EU külső határainak védelmét.

Azt mondta, hogy 2020-ig 10 ezer fővel kell felduzzasztani az EU határőr szervezetét.

Angela Merkel nem sokkal később a német parlamentben reagált a felvetésre. Támogatta a javaslatot, de mindenkit figyelmeztetett is: ha az EU szerepet vállal a határok őrizetében, akkor a tagállamoknak le kell mondaniuk szuverenitásuk egy részéről, és át kell adniuk bizonyos jogokat a közös intézményeknek. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.