Aranyérmes a női öttusacsapat a világbajnokságon

sport
2018 szeptember 13., 05:02
comments 40
Földházi Zsófia, a világbajnok csapat egyéniben legjobb, negyedik helyet elért tagja.
photo_camera Földházi Zsófia, a világbajnok csapat egyéniben legjobb, negyedik helyet elért tagja. Fotó: JOSÉ MENDEZ/MTI/MTVA

Rendkívül szoros versenyben, a 2017-ben egyéniben ezüstérmes Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara remek futásával aranyérmes lett a női öttusacsapat a mexikóvárosi világbajnokságon. Az egyéni versenyben Földházi a negyedik, a 2016-ban világbajnok Kovács Sarolta hatodik, Alekszejev a tizennegyedik lett.

A zárószám, a lövészetes futás előtt Kovács a második helyen állt, és bár egy jó darabig együtt haladt az élet a francia Marie Oteizával, az igazán jó futók végül utolérték. Köztük volt Földházi is, aki a végül feljött a negyedik helyre, megelőzve Kovácsot. Alekszejev négy helyet előrelépve lett egyéniben 14-ik.

A csapatversenyben a magyarok végül 3924 pontot szereztek, hat ponttal (ez úszásban 3, futásban 6 másodperc) előzték meg Franciaországot, tízzel a harmadik Németországot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.