Böszörményi-Nagy Gergely cége havi félmillióért elemzi a nemzetközi trendeket a Miniszterelnökségnek

2018 szeptember 14., péntek 10:29
58

A Design Terminal vezetője a többségi tulajdonosa a CreaCity Kft.-nek, ami jövő május végéig kormányzati stratégia kidolgozását támogató szakmai tanácsadást nyújt Gulyás Gergely minisztériumának, írja az Átlátszó

Böszörményi-Nagy Gergely a Fidelitas nyári táborában ad elő Fotó: Fidelitas/Facebook

A lap a Miniszterelnökség szerződési listájában bukkant rá Böszörményi-Nagy Gergely cégére. A dokumentum szerint a CreaCity Kft. kötött szerződést a minisztériummal, ami alapján 2019. május 31-ig nyújthat támogatást Gulyás Gergelyéknek a kormányzati stratégia kidolgozásában, „ennek keretében elsődlegesen a nemzetgazdasági és társadalmi versenyképesség területét érintő nemzetközi trendelemzéseket készít, háttéranyagokat állít össze, valamint tanulmányokat, helyzetfelmérést is tartalmazó összehasonlító elemzéseket készít, javaslatokat fogalmaz meg, a hozzá intézett megkeresések tárgyában állásfoglalásokat ad”

Mindezért Böszörményi-Nagy cége összesen nettó 5,5 millió forintot kap. A lap szerint 2018. július 24-31. között még csak nettó 140 ezer forintot, utána pedig nettó 536 ezer forintot havonta. 

Böszörményi-Nagy legutóbb a Fidelitas nyári táborában pont arra biztatta a kormánypárti fiatalokat arra, hogy 

„minél többen induljanak el a vállalkozói életpálya irányába, hogy azok a fiatalok, akiknek megvan a tehetsége, az ötlete, azok el is merjenek menni saját céget alapítani”. 

Böszörményi-Nagy korábban Navracsics Tibor minisztériumában dolgozott kommunikációs munkatársként, onnan került a Design Terminal élére, ami aztán két éve az állami bürokráciacsökkentés áldozatává vált. Akkor a Design Terminál elvileg magáncéggé változott, de tavaly mégis kapott  600 millió forintnyi állami támogatást. Ezt Böszörményi-Nagy azzal magyarázta, hogy „a szervezet jogi átalakítása nem eredményezett feladatcsökkenést”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt