Böszörményi-Nagy Gergely cége havi félmillióért elemzi a nemzetközi trendeket a Miniszterelnökségnek

POLITIKA
2018 szeptember 14., 10:29
comments 55

A Design Terminal vezetője a többségi tulajdonosa a CreaCity Kft.-nek, ami jövő május végéig kormányzati stratégia kidolgozását támogató szakmai tanácsadást nyújt Gulyás Gergely minisztériumának, írja az Átlátszó.

Böszörményi-Nagy Gergely a Fidelitas nyári táborában
photo_camera Böszörményi-Nagy Gergely a Fidelitas nyári táborában ad elő Fotó: Fidelitas/Facebook

A lap a Miniszterelnökség szerződési listájában bukkant rá Böszörményi-Nagy Gergely cégére. A dokumentum szerint a CreaCity Kft. kötött szerződést a minisztériummal, ami alapján 2019. május 31-ig nyújthat támogatást Gulyás Gergelyéknek a kormányzati stratégia kidolgozásában, „ennek keretében elsődlegesen a nemzetgazdasági és társadalmi versenyképesség területét érintő nemzetközi trendelemzéseket készít, háttéranyagokat állít össze, valamint tanulmányokat, helyzetfelmérést is tartalmazó összehasonlító elemzéseket készít, javaslatokat fogalmaz meg, a hozzá intézett megkeresések tárgyában állásfoglalásokat ad”.

Mindezért Böszörményi-Nagy cége összesen nettó 5,5 millió forintot kap. A lap szerint 2018. július 24-31. között még csak nettó 140 ezer forintot, utána pedig nettó 536 ezer forintot havonta.

Böszörményi-Nagy legutóbb a Fidelitas nyári táborában pont arra biztatta a kormánypárti fiatalokat arra, hogy

„minél többen induljanak el a vállalkozói életpálya irányába, hogy azok a fiatalok, akiknek megvan a tehetsége, az ötlete, azok el is merjenek menni saját céget alapítani”.

link Forrás

Böszörményi-Nagy korábban Navracsics Tibor minisztériumában dolgozott kommunikációs munkatársként, onnan került a Design Terminal élére, ami aztán két éve az állami bürokráciacsökkentés áldozatává vált. Akkor a Design Terminál elvileg magáncéggé változott, de tavaly mégis kapott 600 millió forintnyi állami támogatást. Ezt Böszörményi-Nagy azzal magyarázta, hogy „a szervezet jogi átalakítása nem eredményezett feladatcsökkenést”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.