Jövő nyáron végleg leállítják a Volkswagen Bogár gyártását

autó
2018 szeptember 14., 05:09
comments 122

Jövőre a Volkswagen leállítja a Bogarak gyártását, mivel az utóbbi években az Egyesült Államokban is visszaestek az eladások. Az ottani vásárlók ma inkább már a nagyobb méretű autókat keresik. A mexikói gyárban jövő júliusban állítják le a gyártást. A Volkswagen közölte, hogy az utolsó modellek kupé és kabrió verzióban is elérhetőek lesznek. Hinrich Woebcken vezérigazgató azt mondta, tudja, hogy a Bogár elvesztése három generációnyi idő után komoly érzelmet fog kiváltani az elkötelezett rajongók körében.

photo_camera Fotó: Mohammed Asad/The Times of India

A VW Bogár története az 1930-as évekig nyúlik vissza, amikor náci Németország széles néprétegek számára elérhető népautót akart gyártani, de akkor lett világszerte népszerű, amikor a Disney leforgatta a Herbie című filmet. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.