Felfedeztek egy halat az óceán mélyén, amely átlátszó, a teste pedig szinte csak gélből áll

Tudósok egy új halfajtát fedeztek fel az óceán mélyén, az Atacama-árokban, 7,5 kilométeres mélységben. Méghozzá egy nagyon különleges új halfajtát, abban a mélységben ugyanis az életkörülmények nem éppen olyanok, mint amilyet bármilyen állat el tudna viselni. Koromsötét van, a víz hőfoka 2 fokos, a víznyomás pedig olyan nagy, mintha egy 800 kilós súly nehezedne az ember kisujjára.

Íme, a halakFotó: HANDOUT/AFP

Ennek ellenére, Alan Jamieson kutató szerint egy egész rakás kis halat találtak a különleges kameráikkal. Volt köztük pink, kék és lila színű is. 20-25 centiméter nagyságúak voltak, nem volt semmilyen hártyájuk, sőt, átlátszóak voltak.

A testükben pedig alig voltak szilárd pontok, max a fülcsontjuk és a fogaik.

A halak egyfajta gélszerű anyagból álltak, ami fontos is, különben a nyomás összeroppantaná őket. Ez amúgy azt is jelenti, hogy ha felhoznák őket a felszínre, a nyomás nélkül, ami összetartja a testüket, egyszerűen szétesnének. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.