Lecsapott a szupertájfun, 14 ember meghalt a Fülöp-szigeteken

14-en haltak meg, miután a Mangkhut nevű tájfun elére a Fülöp-szigetek északi részét. Ez lehet a világ legerősebb vihara 2018-ban.

A tájfun az ország legnagyobb szigetére, Luzonra csapott le, most pedig Kína felé tart.  Tuguegarao városban szinte minden épület megrongálódott. A viharban 185 km/órás szél is volt. Több ezer embert evakuáltak, mert hatméteres hullámokról érkezett figyelmeztetés. 

Fotó: NOEL CELIS/AFP

Ketten akkor haltak meg, amikor egy földcsuszamlás miatt csapdába került embereket próbáltak kimenteni. Egy fiatal lány holttestét a Marikina folyóban találták meg, ami keresztülfolyika fővároson,  Manilán.

Fotó: TED ALJIBE/AFP

2013-ban 7000 ember halt meg a Haiyan szupertájfun miatt az országban. Azóta viszont sokat fejlődtek a felkészülésben az ilyen helyzetekre. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.