Párizsi bank épülete bánta a válság kitörésének tizedik évfordulóját

Globalizációellenes aktivisták öntöttek le egy bankot Párizsban szombaton a Lehman Brothers-csőd tízéves évfordulóján. A hétvégén Franciaországban és Németországban több akciót is szerveznek a gazdasági világválság 10 évére emlékezve.

Fotó: FRANCOIS GUILLOT/AFP

Az adócsalás és a „mérgező pénz” elleni tiltakozásul narancssárga füstbombákat, és zöld folyadékot használtak egy banknál - a csoport szerint pedig elkerülhetetlen, hogy újabb válság következzen.

Fotó: FRANCOIS GUILLOT/AFP

Frankfurtban az Attac nevű csoport aktivitái ragasztottak „bűncselekmény helyszíne” feliratot az Európai Központi Bank épületére.

Arról, hogy a Wall Street egyetlen ura sem került bíróság elé a 2008-as válság után, pénteken részletesen írtunk. (reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.